sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Testissä Arlan uusi proteiinirahka

Taisin hurrata vähän liian aikaisin kun päivitin painoni tänne eilen. Eilisen pikkuherkuista huolimatta (vai ansiosta ;) paino meinaan humahti alas vielä lisää. Tänään vaaka näytti aikas ilahduttavat 63,2 kg, eli vielä 700 g vähemmän kuin eilen. Aika epäuskoiset fiilikset, normaalipainoon olis matkaa enää 1,3 kg. Vastahan sinne oli matkaa sellaiset yli 12-13 kiloa. Sinne 50-luvullekaan ei olis enää kuin 3,3 kg.

Paino on kyllä laskenut ihan reilusti tässä viime aikoina, vaikka oon syönyt ihan kunnolla. Enemmänkin, kuin vielä joku aika sitten. Ihan fiksua näköjään. Nyt tuntuu olevan ihan hyvä draivi päällä, joten pitääkin pitää tästä nyt kiinni. Huh, jos ensi viikko menee hyvin, niin ensi viikolla taulussa olis jo luku 62,x. Ja siinä alkaakin sitten olla jo normaalipaino pikkuhiljaa käsillä.

Rakastan miettiä näitä "ens viikolla painan sitten" -juttujani, kuten ehkä huomaatte. :D Mut ne motivoi mua. Jos mietin pelkästään että joo plaah oon laihtunut yli 11 kiloa, mutta lopputavoitteeseen on silti matkaa vielä melkein toinen samanmoinen, niin masentuisin heti urakan suuruuteen. Kilo kerrallaan, jokaisesta poistuneesta iloiten. :) Auttaa myöskin elämään hetkessä ja hillitsemään sitä "sitten kun" -ajattelua.

Viime aikoina on hiukan laiskottanut ruuanlaiton suhteen, joten oon ollut aika hyvä Eden-salaattibaarin kanta-asiakas..

Mutta jospa nyt viimein menisin tuohon otsikon aiheeseen, eli Arlan uuteen proteiinirahkaan.

Mulle nämä proteiinirahkat (okei no pelkkä Skyr) on sellaisia, joita yleensä syön töissä omien eväiden puuttuessa tai sitten muuten jossain reissun päällä. Etenkin Skyr on hyvä siihen, koska mukana tulee aina lusikka. Kotona syön ihan maustamatonta maitorahkaa tai jogurttia, ettei tuli syötyä niin kauheasti niitä lisäaineita.


Päädyin kokeilemaan tätä, koska Prismasta oli Skyrit loppu. Makuna oli puolukka, koska mansikka-sitruunamelissakin oli loppunut hyllystä. Jos ravintoarvoja katsotaan, niin tässä on enemmän hiilaria kuin Skyrissä, mutta kuitenkin tietysti vähemmän kuin jossain perusjogurtissa.

Ravintoarvot /100g
70 kcal
0,2 g rasvaa
6,5 g hiilihydraattia (lähinnä sokeria)
10 g proteiinia

Makeutettu sokerilla ja stevioliglykosideillä. Yksi purkki on 200 g.


Näin Skyreihin tottuneena maku oli mielestäni ihan hyvä. Pelkkiin luonnollisempiin elintarvikkeisiin tottuneet eivät välttämättä tykkää (no proteiinirahkoista ylipäätään), jos on kovin tarkka maku. ;)

Omat fiilikset näiden suhteen ovat edelleen sellaiset, että syön mieluummin puhdasta maitorahkaa luonnollisilla lisukkeilla, mutta just eväänä voin joskus syödä proteiinirahkankin. Luulen, että valitsen jatkossa yhä mieluummin Skyrin, mut hyvä tietää että tässäkin on ihan kelpo vaihtoehto. :)

Ja ei ole mainos, jos tämä nyt siltä kuulosti. :D

8 kommenttia:

  1. Hei mulla on ihan samanlaiset fiilikset rahkoista! Se on kivempaa ja terveellisempää (luonnollisempaa) syödä perus maitorahkaa omilla lisukkeilla, ja makuvaihtoehtoja on rajattomasti. Siitä saa halutessaan tosi ruokaisan aterian, kun lisäilee kaiken maailman pähkinöitä, marjoja, nibsejä ym. mitä mieleen pälkähtääkään. :) Mutta tosiaan evääksi on yleensä helpompaa ottaa skyr tai maustettu proteiinirahka.

    Ite maistoin pari päivää sitten tuota Arlan proderahkaa, tosin maustamatonta, eikä se oikein vakuuttanut.
    Mun mielestä se on niin hassua mainostaa tuotetta "proteiinirahkana", koska tavallisessa maitorahkassa on kuitenkin paljon enemmän prodea, ja sitä kutsutaan vain rahkaksi. :D Ja noi maustetut on niin paljon kalliimpiakin. Mutta siis menee paremman puutteessa, ostan Valion ProFeelejä itekin välillä, jos duunipaikan kahvilasta sattuu löytymään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin just. :) En tiedä miten oonkin niin toivoton eväiden tekemisessä, tarttis yrittää vaan parantaa siinäkin, ettei tarvis aina töissä syödä noita proteiinirahkoja. Kun ei ne niin kummoisia ole kuitenkaan. :D

      Varmaan se proteiinirahka-nimi tulee siitä, että niissä on sitä lisättyä proteiinia ja vähemmän sokeria verrattuna perusjälkkärirahkoihin, joita hyllyt on muuten täynnä. Tiiä sitte! :)

      Poista
  2. Voi vitsit, oot jo niin lähellä että! :) Upeeta! Taidat kyllä noilla rymistyksillä ehtiä ennen mua, oon taas keräilly vähän nesteitä :D Hyvä vaan, sitten mä saan susta koe- eläimen painonhallintaan! :D Uskallan sitte minäkin tiputtaa viimoset rippeet ylipainosta ku nään miten sun käy ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nyt ei olis enää pitkä matka, yritän olla hidastelematta enää loppusuoralla. :D Hahah saas nähdä ehdinkö, koskaan ei tiiä millon iskee paha takapakki! ;)

      Poista
  3. Vähänkö sulla paino tippuu! Jes!

    Mä en noista proteiinirahkajuttusista oikein välitä. perus maustamaton rasvaton maitorahka ja jonkunnäköstä sörsseliä joukkoon niin hyvä tulee :)

    -Kaukaa Kaunis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nyt lähti tippumaan! :)

      Hyvä, jos sulla ei tuu tilanteita joissa tarvis noita edes miettiä, älä suotta ajaudu sellaisiin jatkossakaan. ;) Kyllä luonnollisemmat vaihtoehdot menee ykköseksi! :)

      Poista
  4. Mä maistoin myös tuota. Skyria en syö sen sisältämän keinotekoisen makeutusaineen takia. Kyllä tätä söi ja mullakin sama, että jos on kiire tms., niin sitten voisin kuvitella syöväni. Muuten on rahkat kivempia täydentää itse.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)