sunnuntai 25. elokuuta 2013

Paluu laihdutusmoodiin mussuttamisten jälkeen

Päivä alkoi juuri niin kuin ajattelinkin. Lähdin aamulla koiran kanssa tunnin aamulenkille ihanaan auringonpaisteeseen. Kotona laitoin lautasellisen puuroa ja sen jälkeen viihdyin pari tuntia sohvalla Simpsoneita katsellessa.



Aamupuuron voi samoistakin aineksista tehdä yllättävän monella tavalla. Mun lemppari on tällä hetkellä seuraava: ensin kaurahiutaleet, vesi ja ripaus suolaa mikroon 1,5 minuutiksi. Tässä kohtaa lisään raejuuston ja lesitiinin ja sekoitan ne kokonaan kaurahiutaleiden joukkoon. Uudestaan mikroon 1,5 minuutiksi. Lopuksi laitan päälle (pakaste)marjoja ja sokeroimatonta mehukeittoa. Tai jos laitan mansikoita, laitan nekin hetkeksi mikroon, mutta pienet marjat kuten mustaherukat tai mustikat laitan jäisinä puuroon. Viilentää sopivasti puuroa, sulavat nopsaan. :)

Tosiaan perjantai ja lauantai oli mulla vähän poikkeuksellisia ja ensimmäistä kertaa tuli syötyä reilummin tämän projektin aikana. Kun vielä ottaa huomioon mun taustan, tässä olisi ollut kaikki mahdollisuudet siihen, että homma karkaa käsistä enkä olisi heti päässyt takaisin ns. ruotuun.

Mutta toisin kävi, kiltisti palasin heti tänään takaisin syömään suunnitelmieni mukaan. Tässä kuitenkin muutama juttu, joka auttaa asiassa:

- Asenne herkutteluun. Ei kannata olla liian ankara tai ajatella niitä huonompia valintoja katastrofaalisena repsahduksena. Syö hyvällä omalla tunnolla jos niin on päättänyt tehdä, eikä ajattele että koko laihdutus on pilalla muutaman herkun takia. Sen jälkeen on hyvä jatkaa taas hyvällä fiiliksellä.
- Liikunta. Kannattaa seuraavana päivänä harrastaa liikuntaa, mielellään jotain kävelyä rankempaa. Tulee fyysisesti taas parempi olo, ei tunnu niin turvonneelta, eikä liikunnan jälkeen tee niin herkästi mieli mitään epäterveellistä kuin silloin, jos viettää päivän sohvalla. Krapulassa ei toki pidä rehkiä.
- Ruoka. Kannattaa syödä jotain itsetehtyä lempiruokaa. Ei siis kannata rynnätä Hesburgeriin. Jos edellisenä päivänä on syönyt paljon herkkuja, ajatus maitorahkasta ja yksinkertaisesta salaatista voi tuntua aika ankealta. Silloin helposti sortuu "vielä yhden päivän" ajan syömään jotain ylimääräistä. Tai kahden... tai kolmen...
- Ei heti vaa'alle. Tämä nyt on tosi ihmiskohtainen juttu. Toisia ei hetkauta mitkään lukemat, mutta itse tiedän olevani aika herkkä vaa'an lukemille. Siksi mä en mene vaa'alle, vaikka tasan tiedänkin, miksi paino on koholla. En vaan halua nähdä sitä lukua! Helpompi jatkaakin, kun toivottomuusfiilis ei pääse valloilleen vaa'an lukeman takia. Kyllä se paino taas laskee sieltä muutamassa päivässä.


Mä tein lihapullia ilman korppujauhoja ja kukkakaalimuusia. Tykkään tollasesta perusruuasta! Tätä nyt syön pari päivää lounaaksi ja päivälliseksi. :) Kävin aamulenkillä ja illalla teen vielä C25K-hölkkätreenin. Yritän myös juoda paljon vettä.

Omalla mittapuullani en mitään järjettömiä övereitä edes vetänyt. Annoskoot eivät olleet suuria, laatu vaan ei joka aterialla sitä ihan parasta.. ;) Tästä jatketaan!

Oon tässä samalla katsonut Hurjaa remonttia ja pillittänyt. :D Niin sydäntäsärkevä jakso tämä, missä perheenisä oli lasten kanssa uimassa ja painui yhtäkkiä tyttärensä kanssa veden alle. Perheen poika pelasti siskonsa ja sukelsi isänkin perään, muttei noussut enää pintaan. Sinne hukkuivat isä ja poika, perheen kahden pienen lapsen katsellessa vierestä. :( Niin sydäntäsärkevää katsoa sitä pienten lasten tuskaa ja ikävää.

8 kommenttia:

  1. Oli muuten hyviä vinkkejä! Varsinki toi seuraavana päivänä salaattiin -juttu. Tunnistan itteni kyllä tosta että jos saa jotain syntisen herkullista (ja epäterveellistä) elimistöön, on paaaljon helpompi jatkaa samaa rataa jos vaihtoehtona on se maitorahkapurkki.

    -Kaukaa Kaunis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Sitten päivän-parin päästä se rahkapurkki menee taas ilman mitään ongelmia. :)

      Poista
  2. Tota kukkakaalimuusia haluun kyllä jossain vaiheessa kokeilla, en oo nyt vaan saanu aikaseks, mut seuraavan kerran ku mietin et mitä söisin niin täytyy muistaa:)

    Voi luoja kuinka surullinen tuon isän ja pojan (ja tietty koko perheen) kohtalo :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hyvää ja viel tosi helppo tehdäkin. :)

      Hurja remontti onnistuu aika usein liikuttamaan, mutta toi jakso oli kyllä kaikkein pahin. :(

      Poista
  3. En voi muuta sanoa kuin että komppaan noita kaikkia neljää pointtia! :) Ihan kuin omia ajatuksia noi, eli tosi samoilla linjoilla ollaan :) Paitsi että mä oon se rohkeempi joka uskaltaa hypätä vaaálle herkkupäivänkin jälkeen ;)

    Hitsi ku rupes naurattaa toi puurokuva: Just tänää otin valokuvan pitkästä aikaa blogiin - ja mikä siinä komeili, puurolautanen! :D Onks tää jotain telepatiaa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootkin hurjapää vaa'an suhteen. :D

      Haha, aika telepaattiselta kyllä vaikuttaa, mitähän seuraavaksi!

      Poista
  4. heips, eksyin tänne ja huomasinkin, että oot samassa tilanteessa kuin itse n. 6-vuotta sitten. Itse oon noin 156cm pitkä ja enimmillään painanut noin 70kg. :) Hirveästi tsemppiä projektiin, välillä se on rankkaa, mutta varmasti sen arvosta!

    terkuin Anna, annantreeniblogi.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, kiva kun eksyit! Aina kiva löytää muitakin, jotka on/oli samankokoisia kuin itse olen. :) Kiitos!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)