sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Joulun saldo

Paino tänään

60,3 kg

Reilu kuukausi sitten sain painon pudotettua 59,7 kiloon ja nyt, kuukautta myöhemmin, heti joulun jälkeen vaaka näyttää vain 600 grammaa enemmän. Pakko olla tosi tyytyväinen, sillä tuo painonnousu selittyy jo joulun syömisillä.

Eipä ole painonpudotus ollut viime aikoina taaskaan päällimmäisenä mielessä. Tai sanotaanko, että kyllä se on lähes joka päivä mielessä, mutta ei sillä tavalla, että saisin tehtyä asian eteen mitään. Harmittaa, mutta kai se on hyväksyttävä, että välillä ei vaan jaksa. Tämäkin blogi on ollut pystyssä jo puolitoista vuotta, ei ihme, että nyt tulee kausia kun paino ei kiinnosta (etenkin, kun tässä loppuvuodesta mulla on tapahtunut paljon elämän muilla osa-alueilla). Onneksi arkiruokailussa on kuitenkin tapahtunut selkeä muutos blogin alkuaikoihin verrattuna, joten kyllä ne elämäntavat ovat muuttuneet parempaan. Ja mikä kivointa, en ole paisunut takaisin 75-kiloiseksi, vaan olen 15 kiloa kevyempi. Siitä pitäisi muistaa olla iloinen joka päivä, vaikken vieläkään ole saavuttanut lopullista tavoitepainoani. :)

Turvallisesti siis ollaan edelleen normaalipainon puolella ja vieläpä sellaisissa lukemissa, että jo viikon tsemppaamisella saisi uuden painoennätyksen vaakaan.

Salilla en ole muistaakseni nyt kyllä käynyt muutamaan viikkoon, ja se näkyy heti peilikuvassa. Mielestäni näytän nyt samalta kuin 63-kiloisena eli kolme kiloa painavammalta, koska olen vaan niin löysän näköinen. Tähänkin auttaisi jo lyhytkin tsemppaus, muutama salikäynti ja ruokavalion siistiminen, niin saisi nesteet liikkeelle ja virkeämmän olon.

Olen lähdössä ihanalle matkalle Karibialle jo 2,5 viikon kuluttua. Edes tämä asia ei ole saanut mua tsemppaamaan, jotenkin tuollaiset ulkoiset jutut ei helpolla saa mua motivoitumaan tarpeeksi, vaikka kuinka kiva olisi olla edes vähän paremmassa kunnossa matkalla. Nyt aikaa on enää niin vähän, ettei siinä mitään ihmeitä enää tehdä, vaikka haluaisikin. Mutta kyllä parissa viikossakin jotain ihan pientä saa aikaiseksi, eli olonsa paremmaksi ja pari kiloa alas, tiedän sen. :) Olisihan se kiva lähteä reissuun 58-kiloisena, virkeänä, energisenä ja ei-turvonneena, joten nyt lupaan oikeasti käydä asiaa päässäni läpi ja miettiä, voisinko viimein laittaa asioita uudelleen tärkeysjärjestykseen ja toimia sitten sen mukaisesti. Sillä itsestähän tämä lähtee.

10 kommenttia:

 1. Hieno homma! Oot myöskin saanu painon pidettyä jouluna hyvin kurissa! :) Itelläkin paino nousi jouluna ainoastaan +500g, mutta elopaino on edelleen kymmenen kiloa enemmän kuin silloin parhaimmillaan oli! ;D

  http://pudotus.blogspot.fi/2014/12/unohda-lupaukset-aseta-tavoitteet.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onneksi! Välillä tuntuu kyllä että oon syönyt siihen malliin, että ansaitsisin painaa sata kiloa, mutta hyvä näin.. :D Hyvin pysyi sullakin kurissa!

   Poista
 2. Hienoa! Ite kurkin huomenna painoa kun oli tuossa joulun alla niin turvotukset päällä. Uusi vuosi ja uutta yritystä kaikkien töyssyjen jälkeen. Koskaan ei ole myöhäistä nousta uudestaan ylös ja yrittää vielä kerran. Siirryinkin kirjoittelemaan anonyymimmin uutta blogia niin saa paremmin avauduttua tästä omasta projektistakin: http://kevennystaelamaan.blogspot.fi/

  Tervetuloa lukemaan jos jatkossakin kuulumiset kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä, tämä on siitä hyvä laji ettei koskaan ole liian myöhäistä.Täytyy käydä lueskelemassa! :)

   Poista
 3. Hei vähänkö oot tehny tulosta tässä lähikuukausien aikana, hienoa! :)

  Carol
  noanyexcuse.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, nyt tosin pitkään jo jumittanut tässä noin 60 kilossa. :D Mut kiitos!

   Poista
 4. Etkai ole lopettanut blogia? :( Tätä oli niin kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lopettanut! Aika vaan rientää ja elämä vie.. blogi ei kuitenkaan poistu, ennen kuin olen tavoitepainossa. Pitäisi vaan löytää uutta tarmoa jatkaa.

   Poista
 5. Hyvä Karo! Kyllä se siitä. :) Välillä on vaikeampaa ja välillä helpompaa. Pääasia, että pysyy järki päässä eikä homma pääse lipsumaan pahasti huonoille raiteille. :) Tsemppii! Täällä myös kaipaillaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta! :) Taitaakin olla aika taas postata. Ei kyllä hyvin mene, mutta toisaalta onneksi paino ei ole noussutkaan kevään aikana.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)