torstai 8. toukokuuta 2014

Pitää olla oma PT - vai?

kuva
Musta tuntuu että kaikilla on oma personal trainer paitsi mulla. Tai sen käsityksen ainakin blogeja lukiessa saa, oli kyseessä sitten muoti-, lifestyle, treeni- tai laihdutusblogi.

PT:t ovat kyllä nyt pinnalla. Sitä joko treenataan oman trainerin kanssa tai sitten kouluttaudutaan itse sellaiseksi. Eikä siinä ole mitään vikaa, päinvastoin. Hyvä vaan että ollaan kiinnostuneita terveellisistä elämäntavoista ja oikeanlaisesta treenistä! Lisäksi omasta PT:stä saa taatusti ihan tuen ja tiedon lisäksi paljon motivaatiota pysyä oikealla tiellä.

Mulla ei ole omaa personal traineria, mutta tämän villityksen keskellä mietin usein, että pitäisi olla. Tuntuu etten ole tarpeeksi hyvä kun en olekaan saanut tässä kuussa PT:ltä ruokavaliopäivitystä, ei olla vedetty sellaista jalkatreeniä että huomenna en kävele eikä kukaan mieti mun kanssa mitään pidemmän tähtäimen tavoitteita. Vaikka osaan itsekin treenata salilla ihan fiksulla ohjelmalla ja vieläpä tarpeeksi kovaa ja tiedän suunnilleen miten pitäisi syödä, tuntuu ettei se siltikään ole sama asia. Kaikesta sitä näköjään voi ihminen kokea alemmuudentunnetta, haha. :D

No totuus on kyllä se, että vaikka tiedänkin, mitä tehdä, niin enpä ole sen mukaan pystynyt kovin hyvin elämään. Etenkin viime viikot ovat olleet ihan hukkaanheitettyä aikaa. Voi vain jossitella, että olisko PT:n kanssa tilanne ihan toinen. Ei se ainakaan huonompi olisi!

Ainakin toistaiseksi olen laittanut rahani mieluummin matkusteluun ja muihin mukavuuksiin, vaikka ei kyllä olisi mikään huono sijoitus käyttää sitä omaan hyvinvointiin. Jääköön tämä juttu vielä mietintään. Katsotaan miten homma lähtee taas kulkemaan näiden sentinvenytyspäivien jälkeen - 6 to go!

8 kommenttia:

 1. Aijaha. Ei minulla ole ainakaan ikinä ollut PT:tä, vaikka en voi sanoa, ettenkö olisi halunnut, tai etteikö olisi käynyt mielessä. :) Mielestäni jos motivaatio on itsellään kohillaan ja tietää mitä tekee (salilla ja lenkillä tms) niin ei välttämättä tarvitsekaan rahojaan pistää, ainakaan vakituiseen PT:hen. Mutta tämähän oli nyt minun mielipiteeni. Tosin jos olisin rikas, palkkaisin vaikka seitsemän PT:tä - kaikki eri päiville, hah!

  Kiva blogi, oon lukenut tätä ennenkin silloin tällöin. :)
  Käy katsomassa myös minun lifestyle blogini: http://blogilana.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh no olihan se aikamoista yleistystä toi eka lause! :D Samaa mieltä, eihän sitä oikeesti pakko olis laittaa rahaa omaan traineriin jos tietoa löytyy muutenkin.. Silti sellainen kelpais, itelläni se vois auttaa motivaation ja pitkäjänteisyyden kanssa. :)

   Kiitos, ja pitääpä käydä vierailulla sun blogissa!

   Poista
 2. Mä taas palkkasin pt:n viimeisenä vaihtoehtona, kun takana on lukematon määrä laihdutusyrityksiä. Onhan se kallista, mutta tämä on vain 6 kk mun elämästä. Mulle tää on ollut hyvä ratkaisu. Kyllähän tällainen konkari tietää mitä pitää tehdä, mutta yllätyksenä mulle tuli noi ryhtiasiat ja liikkeiden tekeminen todellakin ihan oikein. PT korjaa asentoja ja neuvoo todellakin kädestäpitäen. Ruoka-asioissa taas tarvitsen jonkun "orjapiiskurin" eli ihmisen jolle en halua tuottaa pettymystä. Tiedän, että kyse on mun pään sisällä olevista vinksahduksita, sillä itsellenihän mä tätä teen. Mä olen ollut valintaani todella tyytyväinen ja kun vielä heti löytyi noin mukava PT (ystävä suositteli)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että mullekin käy vielä noin. Yritän ja epäonnistun itsekseni monta kertaa, kunnes sitten hankin PT:n viimeisenä oljenkortena. Mut todella kiva kuulla, että PT:stä on oikeasti ollut sulle noin paljon apua pieleen menneiden yritysten jälkeen. Noista treeniasentojen korjaamisista tuli mieleeni, että oon harkinnut ottavani vaikka jonkun kertaluontoisen saliopastuksen, koska vaikka osaankin treenata niin ihan varmasti tekniikoista löytyy parantamisen varaa.

   Kiitos kokemuksen jakamisesta! :)

   Poista
 3. Hah, mä en oo ees harkinnut. Enkä aio harkitakaan. -18kg ilman PT:tä, joten kyllä mä pystyn tähän ilman sitä. Ja jos en pysty niin sitten pitää vaan oppia olemaan tyytyväinen siihen tulokseen, johon pystyn. Todellakin käytän (vähät) rahani mieluummin matkusteluun.

  Eipä sillä, että vähääkään kiinnostaisi salitreeni. Pitää kuitenkin hankkia mielekkäät keinot, joilla muuttaa elämää, ei siitä muuten mitään tuu. Mutta mistäs sitä tietää, vaikka joskus treenaisinkin ihan himona salilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea saavutus! :) Sullahan onkin ihanteellinen tilanne, kun olet onnistunut pudottamaan painoa omin voimin ja löytänyt ne itselle mielekkäät keinot päästä eteenpäin. Kaikkien ei onneksi tarvi tykätä salitreenistä.

   Mä taas oon siitä kehnossa tilanteessa, että en ole onnistunut edistymään omin voimin niin hyvin kuin olisin toivonut. Salitreenistäkin tykkään, vaikkei kisalavat kiinnostakaan. Mut niin vaan on mullakin reissut sun muut menneet etusijalle ja näillä näkymin menevät jatkossakin, mut katsotaan nyt!

   Poista
 4. Salitreeni ei ihan munkaan juttuni ole, mutta oooh jos ois paljon rahaa, niin oispas kiva, jos joku suunnittelis mulle monipuolisen, superterveellisen, myrkyttömän, eettisen ja ekologisen ruokavalion, sellaisen puhtaan kehon ja omatunnon menyyn, ois kaikki reseptitkin valmiina, hmm tai oikeastaan voisin kyllä ottaa vielä jonkun kokin tekemäänkin ne ruoat sit mulle, ne sellaiset, jotka hakkaa lidlin bratwurstit mennentullen, sellaisia odotellessa... ^_^ Nimittäin mitä enemmän niitä ruokia ja niiden sisältöä tai alkuperää syynää, sitä enemmän tuntuu, ettei oikein mitään enää saisi syödä. Ottaisin siis oikein mielelläni jonkun tekemään tuon masentavan syynäilyn puolestani! Nää nykyaikana huudossa olevat pt:t taitaa laittaa ruokalistalle siltikin ennemmin kanaa ja rahkaa, ilman sen kummempaa ruoan alkuperästä stressaamista? ;) Mutta kai sitä jotain "ituhippi"ravitsemusneuvontaakin halutessaan (rahalla) sais!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mainiota mielikuvituksen juoksua! Olen itsekin haaveillut vastaavasta. Etenkin oma kokki tulis tarpeeseen. Jos voittaisin lotossa, niin taatusti toteuttaisin tuon! :D Nyt pitää vaan tyytyä siihen mitä halvimmalla saa, ikävä kyllä..

   Tossahan olis jollekin ravitsemusekspertille hyvä liikeidea. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)