tiistai 27. toukokuuta 2014

Kuvat kertovat totuuden..?

Oli jonkinlainen isku vasten kasvoja nähdä itsestäni muiden ottamia kuvia pitkästä aikaa. Tämän postauksen ekat kuvat on otettu edellispäivänä.

Missä välissä musta on taas tullut noin pullukan näköinen? Tai no joo, syömällä herkkuja kuin viimeistä päivää. En vaan ymmärrä, kun ei mun paino kuitenkaan ole kovin paljon noussut, 2-3 kiloa alimmasta painosta, ja siitäkin se kilo-pari on ihan vaan turvotusta.


Alla vertailuksi kuva, jossa painan noin kaksi kiloa enemmän kuin noissa tuoreemmissa.


Outoa kyllä, näytän mielestäni alla olevassa kuvassa paljon paremmalta, vaikka olenkin painavampi siinä. Tulin siihen tulokseen, että siihen vaikuttaa kaksi asiaa. Ensinnäkin vaatteet. Tuossa vanhassa kuvassa mulla on päällä sopivat vaatteet ja paita on hieman väljä, muttei kuitenkaan mikään säkki. Musta värikin ehkä hiukan hoikentaa. :) Yllä olevissa kuvissa taas mulla on ihan liian pieni toppi päällä. Mähän pursuan siitä ulos, eikä vaakaraita ainakaan imartele.

Toinen olennainen juttu on turvotuksen määrä. Vanhassa kuvassa en ole tippaakaan turvoksissa vaan olen syönyt hyvin ja liikkunut. Tuoreissa kuvissa taas olen vain mässännyt, stressannut ja ahdistellut ja tosi kovassa turvotuksessa. Siis sellaisessa, että esim. juokseminen tekee kipeää kun kroppa on niin nesteissä.. Sensuroinnin vuoksi ette näe, mutta voin kertoa että mun kasvotkin ovat näissä ihan eri näköiset. Vanhemmasta kuvasta mulla ei ole selvää kaksaria tai jättiposkia, kuten tuoreemmissa.

Kai se on välillä hyvä nähdä näitä kuvia, niin pysyy realiteetit mielessä. Minä olen ylipainoinen ja sillä selvä. :(

Huomasin tässä kuitenkin jotain positiivistakin: pari kiloa sinne tänne. Jos syö terveellisesti, liikkuu, pukeutuu kropalleen sopiviin, oikeankokoisiin vaatteisiin ja vaikkapa vielä laittautuu vähän, niin sillä muutaman kilon heitolla on yllättävän vähän väliä. Ja päinvastoin - jos voi huonosti ja syö huonosti, niin sekin valitettavasti näkyy.

8 kommenttia:

 1. Minulle on pt pitänyt oikein ryhtikoulua ja nyt huomasin sun kuvissa kuinka paljon ryhti todella vaikuttaa koko olemukseen. Alimmassa eli vanhimmassa seisot hyvässä ryhdissä ja uusimmissa olkapäät ovat alhaalla ja samalla koko olemus menee kasaan. Toivottavasti et loukkaantunut tästä kommentista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tietenkään loukkaannu, hyvä vaan kun tuot esiin uuden näkökulman. :) Jännä, miten te kaksi aamulla kommentoinutta molemmat kiinnititte huomiota ryhtiin. Itse en huomioinut sitä ollenkaan, mutta nyt kun sanoitte niin näen kyllä, mitä tarkoitatte. Pitäisi kyllä kiinnittää huomiota ryhtiin. Tuossa vanhemmassa kuvassa tiesin, että kuvia otetaan, joten otin varmasti luonnostaan ryhdikkäämmän asennon, kun taas noissa uusimmissa keskityin johonkin ihan muuhun kuin kameraan!

   Poista
 2. Mitenköhän sä toivot, että näitä kuvia kommentoitais? No sanon oman mielipiteeni kuitenkin: alemmassa kuvassa näytät isommalta kuin ylemmissä mustista vaatteista riippumatta. Ylemmissä kuvissa sulla on muutamassa ryhti huono, keskivartalon korsetti ei aktivoitu ja siksi maha pullahtaa vähän ulos. Tokassa raitapaitakuvassa, jossa hyvä ryhti, näytät tosi paljon hoikemmalta, kuin mitä painoindeksi kertoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kommentoitte kuten parhaaksi näette. :D Mielipiteet ja uudet näkökulmat ovat aina tervetulleita, joten kiitos niistä. Ryhtiasiaa kommentoinkin jo vähän yllä, eli ryhti jäi itseltäni huomioimatta, mutta nyt kun sanoitte, niin ymmärrän kyllä mitä tarkoitatte. Jostain syystä en vaan siltikään näe itseäni isompana tuossa vanhemmassa kuvassa, mistähän sekin johtuu. Ehkä siitä että tiedän, kuinka paljon isompi mun vatsanseutu on turvonneena ihan oikeastikin (ryhdistä viis), ja kuinka turvotus vaikuttaa kasvoihin ja etenkin siihen omaan oloon. Mielenkiintoista!

   Poista
 3. Ihan totta, että pari kiloakin vaikuttaa! Oman painoni mittasin toukokuun alussa: 88kg (oon 173cm). Tänään mittasin aamupainoni, ja se oli tasan 86kg. Kun katselin itseäni kunnolla peilistä, musta tuntuikin että olen vähän pienentynyt mahan kohdalta. Tai ainakin pahin turvotus lähtenyt.

  Mun mielestä se on ainakin tosi lohduttavaa, että noinkin pieni määrä voi vaikuttaa :) tai siis jos sattuu näyttämään "pulskalta" niin tietää, ettei siihen välttämättä hirveästi tarvi että näyttää vähän hoikemmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin oon laihtuessa huomannut isonkin eron itsessäni jo kahden kilon jälkeen. :) Olen tietty lyhyt, joten voi olla että mulla painon muutokset näkyy vielä selkeämmin.

   Tossa tosiaan on kyllä puolensa ja puolensa! Itse aina turvonneena lohduttaudun sillä, että ei tarvita montaakaan päivää fiksua syömistä, kun näyttää ja tuntuu jo paljon paremmalta! :)

   Poista
 4. pakko kommentoida että musta sä näytät ihan sopusuhtaselta molemmissa tapauksissa :) Mutta ylemmissä hoikemmalta.. Ehkä tossa ryhtijutussa on perää myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää mielenkiintoista, koska mä edelleen näen itseni paljon pulskempana noissa uudemmissa kuvissa, vielä teidän kommenttienne jälkeenkin. Vaikka kuinka yritän katsoa kuvia uusin silmin, niin silti. :D Kummallista.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)