maanantai 7. heinäkuuta 2014

Arjenhallinta hukassa

Siis mihin tämä aika oikein vierii?

Arvatkaa olinko viime viikon ilman sokeria, kuten reilu viikko sitten vielä väitin?

Mistään ei tule mitään.

Olen nyt muutamia viikkoja ollut täysipäiväisesti töissä, välillä tehnyt 6-päiväistäkin viikkoa. En edes muista, milloin viimeksi olisi ollut kaksi vapaapäivää putkeen. :(

Päivä alkaa aina noin tunnin aamulenkillä. Sitten liikun työssä ja olen koko 8-tuntisen työpäivän jaloillani. Lisäksi huolehdin vastuualueestani, joten päätäkin saa käyttää ihan kiitettävästi. Näiden työpäivien jälkeen en jaksa tehdä oikein mitään. Just ja just jaksan taapertaa koiran kanssa jonkun kierroksen vielä. Ilta menee lähinnä koomatessa tai kirjaa lukiessa. Ainoastaan vapaapäivinä näen kavereita.

Kotitöitä en jaksa tehdä enkä laittaa ruokaa. Täällä oli tavarat pitkään hujan hajan, nyt sain onneksi siivottua, kun tuli vieraita. Mut tosiaan kotona viitsin syödä nyt vain voileipiä tai jogurttia. Muut ruuat tuleekin syötyä jossain ulkona. En muista milloin viimeksi olisin tehnyt lounasta tai päivällistä..

Voi voi sentään. Kaikki muutkin selviävät työviikoista halliten silti muunkin elämän, niin miksen sitten minä. On tätä kuitenkin niin pitkään jatkunut, että luulis mun jo tottuneen tähän. Yksi väsyttävä tekijä on tietysti tuo välillä vähiin jäävä unimäärä. Nukun yleensä vähintään 6-7 h, joskus 8, mutta se ei riitä mulle. Nukkuisin joka yö kellon ympäri, jos voisin...

Viikonloppuna vietin vuorokauden mökillä, ja oli kyllä ihanat ruuat! :) Paljon tuoretta lähiruokaa. Alkoholia ei mennyt paljoa, lasi viiniä ja yksi lonkero.
Mun on pakko saada tämä arki nyt jotenkin tasapainoon. Aikaisemmin nukkumaan ja reippaasti kotitöiden kimppuun. Ja sen ruuanlaiton. Ilman syömisen säännöllistämistä en ikinä pääse sokerista irti.

Syömiset menee usein näin:

Aamulenkki tyhjällä vatsalla, sen jälkeen en ehdi syödä vaan kiirehdin töihin.. Töissä 10-11 aikaan ensimmäisen kerran jotain syömistä. Joskus syön pari palaa ruisleipää, mutta yleensä en ole jaksanut tehdä eväitä..  Joten päivän aikana tulee syötyä jotain kaupasta löytyvää eli jogurttia, maustettua rahkaa, paistopisteen pasteijaa, take away -salaatti, marjoja, joskus joku ällö valmisruoka. Ja jos ja kun töissä on herkkuja tarjolla, niin niitä menee. Pitkän päivän jälkeen onkin sitten hirveä nälkä, eikä kotona ole mitään ruokaa. Joten kaupasta jotain nopeaa (=herkkuja narkille tietty..). Loppuilta menee mukavasti sokerihuuruissa, sitten kaava toistuu taas seuraavana päivänä.

Tarvitsisin nyt vapaapäivän, jonka aikana saisin hoidettua kodin kuntoon (mielikin jotenkin kevyempi kun koti siivottu ja tiskit tiskattu!). Ja tehtyä ruokaa pariksi päiväksi. Ja sitten syödä säännöllisesti, jotta pääsisin räpistelemään irti sokerista.

Että tässä tämänhetkistä haastetta! Mut hei: MIKÄÄN EI AHDISTA! Saavutus sekin! :D

Blogi ei nimestään huolimatta kyllä kerro mistään laihdutuskuurista (enää.. :D) vaan jostain kokonaisvaltaisemmasta. Yritän saada elämän hallintaan. Ensin hoidin opiskelut pois mieltä painamasta, nyt opettelen arjen tasapainoa. Pikkuhiljaa. Tunnen, että tätä ei jatku ikuisuuksiin, vaan saan painon kyllä alas taas. Milloin, sitä en tiedä.. Ei auta kuin yrittää joka päivä. Tällaista tämä elämä on, ei tule mitään tästä helpompaa aikaa enää. Tai no jos olis isompi keittiö, paremmat ruuanlaittovälineet ja astianpesukone, niin ruuanlaitto olisi kyllä sata kertaa mukavampaa. :D

Mutta näillä mennään, asioita hiljalleen järjestellen. Seuraava askel: unirytmi kuntoon, jotta saan virtaa lisää. Samalla sokerin huomattava vähentäminen tai käytön lopettaminen kokonaan, jos onnistuu. Sekin virkistäisi. Kyllä se siitä napsahtaa kohdilleen vielä.

Mietin, pitäisikö vaan uskaltaa vaa'alle, tuli mitä tuli? Voisin ottaa kivat muutoskuvatkin, voidaan sitten ihmetellä, miltä näyttää joku kiva +5 kg tässä kropassa. :D

ps. Ostin täydelliset läskinpeittovaatteet kesään! Niissä olo on mukava ja yllättävän sopusuhtainen painoindeksiin nähden. Yritän muistaa postata kuvia. :)

6 kommenttia:

  1. Vaa'alle vaan! Nimimerkillä: toinen joka painaa 66kg kun vielä helmikuussa painoin 57kg! Perkele :D Noh, eipähän lopu homma ihan heti kesken. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sentään. :D tiedän tuskan.. Mä painoin maaliskuussa 63 kg, ja veikkaan että tilanne on nyt vähintään +5 kg. Yhyy. Perkele on aika hyvä ilmaus tähän kyllä. Mut joo, ainakaan blogiharrastus tuskin on ihan lähiaikoina päättymässä.. :D

      Poista
  2. Ootko miettinyt, että vaihtaisit ton aamulenkin fiksuun aamupalaan, josset molempia kerkeä tekemään? Koska painonhallinnassa tärkeämpi on loppupeleissä ruokavalio, kun liikunta! Kokemuksella puhuen jos aamupalan jättää väliin herkkujen napostelu on huomattavasti todennäköisempää loppupäivän aikana. Tsemppiä paljon laihduttamiseen! Pidä pää pystyssä ja muista, että aina tulee takaiskuja, mutta kyllä niistä noustaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olishan toi tosi hyvä ajatus, koska oon kyllä itekin huomannut saman. :/ Ongelma on vaan siinä, että oon ihan järjettömän aamu-uninen, joten torkutan aina niin pitkään kuin vain mahdollista. Aina aamupala-ajan yli. Lenkillä käyn koiran takia, ilman sitä en ikinä selviäisi aamulenkille. :D Eli joko pitäisi vaan päättää herätä hieman aikaisemmin, ihan sama kuinka vaikealta tuntuu. Tai sitten jos valmistelisi aamupalaa jo illalla (jos se on sellaista, jota pystyy). Kiitos tsempeistä! :)

      Poista
  3. Tiedän tunteen ♥ Olen käynyt viimeksi vaa'alla 16.6. ja painoin 66,7 kg. Veikkaan myös, että tilanne on nyt +5kg... Mutta tänään on hyvä päivä jatkaa siitä, mihin jäin :) Tsemppiä kovasti kaikkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, mut näitä tulee. Onneksi aina voi jatkaa tai aloittaa alusta. Ei ole mitään aikarajaa. :) Kiitos ja samoin sulle! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)