maanantai 14. heinäkuuta 2014

Joka kolmas päivä

Herkut sallittu joka kolmas päivä.

Toimisikohan tämä mulle tässä kohtaa?

Yritin lopettaa kokonaan kerrasta poikki, mutta ei siitä tullut mitään. Se luisui heti siihen tuttuun kaavaan, että "tänään vielä voin syödä, huomenna sitten täysin ilman". Aina vaan huomenna, huomenna, huomenna. Ja joka päivä söin sitten jotain turhaa, koska huomenna. Tuntui pahalta ajatella, etten saisi herkkuja moneen viikkoon.

Oon kyllä sokerikoukussa, mutta sen lisäksi en edes halua lopettaa herkkujen syömistä kokonaan. Haluan oppia syömään niitä kohtuudella ja päästä siihen tilaan, että aina en edes ota herkkuja, vaikka olisi mahdollisuuskin. Koska mikään ei ole kiellettyä, uusia tilaisuuksia tulee. Voi jättää ottamatta, jos ei tee mieli. Ja ottaa sitten ensi kerralla - jos tekee mieli.

Toivon, että tästä olis apua. Alku ainakin vaikuttaa lupaavalta! Olen tätä "joka kolmas päivä" -sääntöä noudattanut nyt jonkun aikaa. Eilen sai herkkuja, tänään ei. Eikä huomenna. Keskiviikkona saa taas. Toivottavasti keskiviikkona riittää joku pikkuherkku, eikä tulisi mitään övereitä.

Siellä moni nyt varmaan paheksuu, että useinpa sallin itselleni herkut. Herkkupäivä kerran viikossa vielä menettelisi, mutta että näin usein... Ei se kolmen päivän välein ole kuin noin pari kertaa viikossa, mikä on huimasti vähemmän kuin se, että vetää joka päivä 300 g jäätelöä, saman verran karkkia ja vielä suklaapatukan.

En tiedä ymmärtääkö kukaan nyt tätä horinaa. Yritän "huijata" omaa ajatteluani ja sen kautta päästä herkuttomuuteen. Yritän vain tavoittaa sen niin, että en kokisi jääväni mistään paitsi. Koska jos koen niin, niin sitten repeää ennemmin tai myöhemmin.

Noniin, tästä taisi tulla tämän blogin sekalaisin ja epäjohdonmukaisin kirjoitus koskaan, mutta menköön. :D Tajunnanvirran piikkiin!

8 kommenttia:

  1. Minusta tuo kuulostaa hyvältä idealta:) ja varmaan ajan kanssa kun pääsee tohon"joskus voi jättää syömättä jos ei tee mieli" huomaa oikeasti ettei välttämättä herkuttele edes kerran viikossa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sitä tavoittelen! :) Pakko kokeilla nyt tätä. Tiukempi linja toimii aina jonkin aikaa, mutta sitten taas sortuu ja tapahtuu turhaa jojoilua. Josko tämän lähestymistavan kautta vähän pysyvämpään lopputulokseen.

      Poista
  2. Jahas.. lähettiköhän tää taaskaan mun viestiä perille. Miksi mun viestit katoaa aina bittiavaruuteen kun oon ekan kerran klikannut julkaise-nappia :D

    Mutta siis! Oon mukana! Oon kans satoja kertoja koittanut tuota "karkkipäivä kerran viikossa" ajatusta mutta se ei vaan toimi! Oon koittanut myös vähentää ja aloittaa lakkoa mutta siirellyt sitä aina seuraavaan päivään. Sokerihiiri.. :p Ja vaikka aina saa todeta, että ei se nyt niin ihmeellistä ole niin silti pitää saada aina lisää. Mä oon kans mukana ja seuraava karkkipäivä on torstaina! Hyvä idea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullut taaskaan kuin tämä yksi kommentti perille. Mikähän kirous siinäkin on! Sun näköjään kannattais aina mustata ja kopsata teksti talteen ennen julkaise-napin painamista. Sit kun se ei tulekaan perille, niin voit vaan kopioida ja liittää tekstin uudelleen.. :D

      Joo kuulostaa kyllä tutulta just tuo! Joka päivä sitä toteaa, että ei ne herkut niin ihmeellisiä ole, mutta silti lisää vaan. Tää joka kolmas päivä kuulostaa omaan korvaan siinä mielessä hyvältä, että herkkupäivien väliin jää vain kaksi päivää. Ei ehdi välttämättä tulla sitä hätää, että nyt herkut loppuu maailmasta, heti kauppaan! :D

      Mut loistavaa että oot mukana, käy välillä kertomassa sujuuko! :)

      Poista
  3. Mä pystyn olemaan täysin ilman karkkia yms sellaista, mutta hiilihapolliset juomat... erityisesti sprite ja mountain dew.. Niitä kyllä joisin vaikka kuinka. Tuntuu hankalalta vaihtaa ne veteen tai edes mehuun. Nyt painoa on 74(kai, en omista vaakaa mutta viime mittauksella) ja olen saanut tyttären 3kuukautta sitten, kilot on siis raskauskiloja. Lähtö oli 63. Mutta herranen aika kun näitä on vaikea edes yrittää saada pois. Heikko houkutuksille ja liikunta on ihan perseestä vauvan kanssa (itkua, nälkää, paskat housuissa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On jännä, miten ihmisillä niin eri asiat tuottaa ongelmia. Ymmärrän kyllä, ettei mikään vesi korvaa sitä omaa lempparijuomaa (sama kun ehdotat sokerinarkille, että syö vaan marjoja karkkien sijaan..). Tsemppiä sulle, toivotaan että kilot lähtee kun vauva-arki hiukan tasoittuu. Pääsee paremmin liikkumaankin. :)

      Poista
  4. Mulla on karkkipäivä kerran viikossa, mutta nyt lomalla se vähän repeili. Silloin syön 100 grammaa suklaata. Mutta kyllä mä muuta hyvää voin syödä. Iltaisin juon kaakaon (kuuma vesi plus rasvaton maito tai soija/mantelimaito ja makeutusaine ja tietty se vanHouten) sekä sitten yhden suklaapäällysteisen riisikakun. Minä ansaitsen tämän herkun enkä ole tähän kyllästynyt. Jos tulee vieraita, niin minä voin teen kanssa myös ottaa yhden riisikakun. Siitä tulee hyvä mieli.

    Tsemppiä sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tosi kohtuullisilta nuo määrät! Kiva, ettei herkut turhaan aiheuta mitään syyllisyyttä, kyllä pieniä herkkuja voi silloin tällöin syödä hyvällä omalla tunnolla.

      Kiitos! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)