tiistai 9. syyskuuta 2014

Iloa ja tasapainoa

Tässä alkaa nyt olla pari viikkoa takana normaalipainoisena. ;) Kulunut kaksi viikkoa on ollut todella poikkeuksellista aikaa kaikin puolin. Ajanjaksoon on mahtunut koko viikonlopun kestäneet sukujuhlat (ja sen mukainen ruokavalio :D), yli viikko kesälomaa, useammat TREFFIT saman tyypin kanssa (voi vitsit, olen pahasti ihastumassa!), leffassa käyntiä kaverin kanssa, jopa viihteellä käymistä. Mitään arkirytmiä ei ole eikä säännöllistä syömistä. Nyt lomalla olen käynyt joka päivä ulkona syömässä.

Ja tiedättekö mitä, tästä kaikesta huolimatta mun paino ei ole noussut yhtään. Tänään vaaka näytti 61,7 kg, vaikka söin vielä yöllä lautasellisen pastaa ja on hitto vielä menkatkin särkylääketankkauksineen päällä. Taidan olla nyt parissa viikossa itse asiassa laihtunut lisää samasta painosta huolimatta, sillä housut tuntuvat nyt löysemmiltä ja peilikuvakin näyttää hoikemmalta. Äitikin sanoi viikonloppuna nähdessämme, että "onpas se Karo mennyt pieneksi, kuinka pieneksi sä oikeen meinaat mennä?". Äidit... En viitsinyt sanoa, että kiloja saa lähteä vielä 5-9. :D Vastahan saavutin normaalipainon..

Lohi-tzatziki-takeaway

Olen todella tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen, siihen, että paino ei ole näin sekavista päivistä huolimatta noussut yhtään. Olen tehnyt fiksuja valintoja ulkona syödessä (oikeastikin on mieli tehnyt ottaa ihania salaatteja pizzojen sijaan), leffaan otin puolet vähemmän irtokarkkia kuin yleensä (enkä niitäkään jaksanut syödä kerralla), ja viihteellä join koko illan aikana vain 3 annosta alkoholia ilman, että edes kaipasin enempää. Ulkonasyömisten ja leffojen ulkopuolella olen syönyt kotona perusterveellistä ruokaa.

Lomalla on kyllä ollut ihanaa, kun on aikaa. Mun tapauksessa se on tarkoittanut päivittäisten kavereiden tapaamisten lisäksi sitä, että olen päässyt tosi usein nyt salille. :) Ja hyvää on tehnyt! Uskomatonta, miten kropassa huomaa muutoksia jopa parin viikon aktiivisemman pätkän jälkeen. Yritän jatkaa samaan malliin ensi viikosta eteenpäinkin, kun arki jatkuu.

Olo on todella tasapainoinen ja hyvä tällä hetkellä, paino ei masenna, en pelkää painonnousua, tiedän, että saan painon taas laskemaan viimeistään kun arki koittaa. Kaikki hyvin. Tuntuu että elän! Näin sitä vaan pitää elää kesken laihduttamisenkin, eikä juuttua kotiin "sitten kun olen laiha" -ajatusten kanssa. Nimim. sekin vaihtoehto kokeiltu ja todettu todella onnettomaksi..

1,5 viikkoa sitten

Mun loma jatkuu vielä viikon verran, ensi viikolla jatkuu arki ja alan taas aktiivisesti tavoitella sitä 5-alkuista painolukemaa. Sitä ennen lähden vielä mm. merelle nauttimaan alkusyksystä ja kauden herkuista (tehdään ainakin terveellisiä sieniruokia!).

Ps. Pakko vähän pahoitella tätä ällöpositiivisuutta, toivottavasti kukaan ei ole allerginen.. mutta mä nyt vaan oon niin haltioitunut mun uudesta elämästä monen vuoden syömishäiriösekoilun, kurjuuden ja masennuksen jälkeen. Täytyykin tehdä postaus tästä, miten elämä onkaan muuttunut parin vuoden takaisesta, ero on aika mieletön. Ei enää IKINÄ paluuta vanhaan, jos se musta on kiinni.

2 kommenttia:

  1. Ällöpositiivisuus ei haittaa yhtään! :) Tämä oli kiva lukea, varsinkin kun itse juuri omassa blogissani kirjoittelin ajatuksistani omastasta kehonkuvastani.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)