tiistai 27. elokuuta 2013

Oksennusta lautasella?

Kerroin joskus, että mulla on vielä kaapissa vanhoja Easy Diet -pusseja. Ja että yritän syödä niitä lounaaksi, jotta saisin ne käytettyä. No, söin silloin viikkoja sitten yhden, ja tänään toisen. En kerta kaikkiaan usko, että pystyn syömään yhtään enempää.


Ihan oikeasti. Vihaan kaikkea pussikuureissa. Ensinnäkin sitä, että ne keitot on kamalan makuisia. Söin tätä puoli tuntia oksennusta pidätellen. Siinä ajassa sain syötyä ehkä puolet, loput heitin pois. Välillä yritin nopeuttaa syömistäni pitämällä nenästä kiinni ja ajattelematta sitä mitä nielen, mutta ei se oikein auttanut. Ja mä en todellakaan ole mikään nirso, päinvastoin! Kaikki menee, enkä koskaan ole valittanut kouluruuastakaan.

Koko laihdutusajatus pussien avulla on aika typerä, vaikkakin aika houkutteleva. Siis kuulostaahan se helpolta, kun mainostetaan miten kilot lähtevät hurjaa vauhtia ja niin helposti (muka). Mutta oikeasti, ei ole mitään oikoteitä onneen! Jos joku on niin supermies, että pystyy noita syömään, niin sen jälkeen kun palaa normaaliin ruokaan, kilot ovat tosi herkässä tulemaan takaisin. Käytännössähän kaava taitaakin mennä näin, mutuun perustuen:

Epätoivo laihdutuksen suhteen tai nopeat tulokset mielessä
--> pussikuuriin turvautuminen
--> kuurilla sinnittely väkisin
--> hirveä energiavaje ja himo ruokaan ja herkkuihin
--> lopulta sitä taas sortuu jo energianpuutteenkin vuoksi ja syö kaikki kilot takaisin ja enemmänkin
--> epätoivo laihdutuksen suhteen, uusi yritys?

No, firmat siinä ainakin rikastuu. :) Laihduttajalle hullun hommaa tämä tällainen kuureilu. On monta tapaa laihtua esimerkiksi kilon viikossa normaalia ruokaa syömällä. Minkä takia sinnitellä ja syödä jotain tällaista väkisin ja elää nälässä? Kun vaihtoehtona on ihan oikea, terveellinen ruoka, jota saa kyllä syödä tarpeeksi.


En tiedä teistä, mutta mä ainakin olen joskus mahataudissa oksentanut tämän näköistä tavaraa.

Toisaalta taas, ihan hyvä, että tuli taas kokeiltua tuollaista soppaa. Voin meinaan sanoa, että välipalarahka maistui ihan taivaalliselta!


Ja päivällinen vasta hyvää oli. Miniluumutomaattia, paprikaa, broilerinfilettä, persikkaa ja paistettua kesäkurpitsaa.Huom. Myydään Easy Diet -pussikeittoja ;)

Jos joku tämän ylistävän myyntipuheen jälkeen kiinnostui noista Easy Diet -pusseista, niin saa laittaa sähköpostia karoarra @ gmail.com (poista välit). Mä haluan niistä eroon! :D 

En suosittele pussikeitoilla laihduttamista, mutta ihmisiä on erilaisia, joten ehkä näillekin löytyy uusi koti... Tai sitten ei. :D

14 kommenttia:

 1. Voihan oksennus, hyi miten järkyttävän näköstä pussikeittoo! Eihän tollasista voi saada mitään pysyviä tuloksia, kun tuskin kukaan syö lopun elämää pelkästään pussikeittoja. Kokkaamasi ruuat näyttävät lievästi ilmaistuna pikkuisen houkuttelevammalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se on ihan yhtä pahaa kuin miltä näyttääkin. Ellei sitten pahempaa. :D Pahintahan noissa on just toi, ettei niitä pysyviä tuloksia tule, ja silti joku kituuttaa noiden kanssa. :/

   Poista
  2. Mielenkiinnolla jään odottelemaan, että kiinnostuuko kukaan ostamaan nämä pussit vakuuttavan mainospuheesi jälkeen ;) heh!

   Poista
  3. Heheh joo, niin mäkin :D Toistaiseks ei oo sähköpostiin tullut mitään yhteydenottoja, kumma juttu!

   Poista
 2. Juu, ei kahta puhetta että kumpi ruoka näyttää paremmalta :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano. :D Vaikka päivällinenkin oli maailman yksinkertaisin, niin silti se vie ihan 6-0!

   Poista
 3. Siis yök kuinka ällön näköistä - todellakin just oksennuksen väristä! Niiden jotka syö noita pussikuureja kannattaa ehkä välillä miettiä noiden valmistajien motiiveja - nehän nimenomaan haluaa että ensin laihtuu, mutta että sitten kilot tulis takasin ja kuuri pitää alottaa alusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin. :/ Laihdutustuotteilla on aika hyvät markkinat just tämän takia, eikä kaikki ihmiset vaan ymmärrä. Tai jos ymmärtävät, niin sortuvat epätoivoissaan silti - kuten mulle kävi jossain vaiheessa. :D järki sumeni... :D

   Poista
 4. Joo kyllähän sitä herkkuihin sortumisen riski kasvaa varmaan kaksinkertaseks jos tollasia vetää kun eivät edes maistu miltään/miltään hyvältä. Siks parempi syödäkin sitä kotiruokaa, vaikka sitten puolet aikasempaa pienempiä annoksia niin pysyy edes jonkintasosesti mieli hyvänä sen laihduttamisen suhteen :) Kumminki jos on jotain pahaa lahdutuslitkuruokaa mitä syö ja joutuu luopumaan herkuista mihin on tottunu nii se kynnys sortua epäterveellisyyksiin on varmasti korkea!

  Mutta eikös nuo kumminki ookki suunniteltu vaikeesti ylipainosien laihdutuksen tueksi ja muille lahduttajille laihdutuksen alkuvaiheeseen et saa potkastua sen homman käyntiin, näin ainakin olen lukenut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! :) Mun kohdalla ainakin tuntuu menevän just niin, että mitä ankeampia ne laihdutusruuat on, niin sitä enemmän tekee mieli mässyttää jotain ihan ylimääräistä tai peräti epäterveellistä.

   Joo, oon lukenut ton saman jostain. Mut silti en kyllä ymmärrä sitä! :D Tää loppu tästä kommentista ei ole Eva mitenkään henkilökohtaisesti vastaus sulle, innostuinpa vaan pohtimaan asiaa lisää tuon sun kommentin pohjalta. :) Eli:

   Vaikeasti ylipainoiset laihtuvat helpommin, joten heillehän riittää alkuun, että syö normaalia, terveellistä ruokaa sopivasti. Vielä jos syö reilusti kasviksia ja muutenkin astetta tiukemmin, niin varmasti paino lähtee alas hurjaa vauhtia. Siksi en ymmärräkään, miksi he tarvitsisivat näitä teollisia jauhekeittoja, kun samaan tulokseen pääsee hyvälläkin ruualla? Vaikeasti ylipainoisella on usein myös hankala suhde ruokaan, joten viimeiseksi heille suosittelisin kituuttamista. Sortumisvaara ja uusi lihominen on niin suuri riski. Lisäksi terveellistä elämäntapaa ei korvaa mikään. Ne on pakko opetella jossain vaiheessa! Miksei siis heti alkuun, samalla laihtuen sillä oikealla ruualla? Jos laihduttaja ei siihen itse pysty, ravintoterapeutti tai muu ammattilainen varmasti voi auttaa laatimaan sopivan ruokavalion. Mä itse en ole alan ammattilainen enkä ole ollut vaikeasti ylipainoinen, nämä on vain mun käsityksiä asiasta.

   Mitä tulee muihin laihduttajiin, niin en tiedä miten hekään pussikeitoilla starttaisivat homman. Luin joskus pussikuurikokemuksia netistä, ja ihmiset olivat laihtuneet keitoilla suunnilleen saman verran kuin muutkin laihduttajat ensimmäisillä viikoillaan. On myös aika masentavaa syödä pussikeittoja 2 viikkoa ja pudottaa vaikka 4 kiloa, ja sitten alkaa syödä oikeaa ruokaa (laihduttavaa sellaista) jolloin paino silti vaan pahimmillaan nousee tai ainakin junnaa vähän aikaa? :D Henkinen puoli voi olla hankala myös vähemmän ylipainoisille (kuten minulle), en mäkään kestäisi edes paria viikkoja pussikuurilla, vaikka pitäisinkin keitoista.

   Jos näihin löytyy jotain hyviä puoltavia perusteluja jostain, niin lukisin mielelläni. :) Veikkaanpa, että kaikki on vaan yritysten markkinointipuheita...

   Poista
  2. Komppaan taas! :) Kaikki mahdolliset pussikeitot ja ihmedieetit männikköön ja normaalia kotiruokaa syömään opettelemaan kaikki laihtumista haluavat. En ymmärrä noita mitä lie Super- ja Jutta-dieettejäkään (onko jopa sama asia? :D)muuta kuin ehkä jonain alkurutistuksena. Onhan se aina kiva kiristää alussa painoa pois, jotta motivaatio hommaan syttyy/säilyy, mutta jossain vaiheessa sitä kuitenkin pitää opetella terveelliseen ruokailuun. Mieluusti ilman ohjeita, ylöskirjaamisia ja muitakaan ihmetuotteita. Kyllä sitä ennen on osatty syödä normaalisti, kulutettu osa syömisistä liikunnalla - ja pysytty hoikkina tai ainakin normaalipainoisina!

   Tuntuu että nää ihme laihdutusvalmisteet, - kuurit ja Suurin Pudottaja tms. tyyppiset ohjelmat + niiden vastapainona hirvee kasa ruokaohjelmia ja herkkumättöä on niin vinoutunut yhdistelmä että huhhuh. Telkastakin tulee vuoronperään syö - laihduta - syö - laihduta -kaavalla ohjelmia. Jollakin tavalla ihan sairasta tää nykypäivän syöminen ja suhtautuminen ruokaan: ensin menee rahaa herkkumättöihin, lihotaan ja sitten maksetaan rahaa että laihdutaan. Huh.

   mannamasu.blogspot.fi

   Poista
  3. Jep. :) Nämä Jutan dieetit herättää vähän kaksia ajatuksia mussa. Jollekin ne on hyvä keino saada jotain oppia siitä hyvästä ruokavaliosta. Ja niissä syödään aika puhtaasti (jos treeniin tarkoitettuja lisäravinteita ei lasketa), mikä on hyvä. Pieleen menee helposti sitten, kun ylimääräinen gramma raejuustoa kaataa maailman ja sitten aletaan taas mässäämään (viittaan tuohon Fitness-dieettaaminen -postaukseen).

   Mutta joo, on tämä maailman meno aika hullua kyllä, suureksi osaksi kiitos median. :D Milloin pinnalla on pussikeitot, milloin fitness.. Nyt odottelenkin sitä, että milloin on maalaisjärjen vuoro tulla muotiin?

   Poista
  4. Joo, pikkasen menee männikköön jos raejuuston liika syöminen (1 gramma) - tai apua, söin liikaa kaalia- ajatus kaataa koko laihiksen. Sen takia ne ovatkin varmaan nimellä dieetti eikä elämäntapamuutos - tulokset eivät sitten välttämättä kestä kuitenkaan kovin kauaa kun sortumis/epäonnistumisvaara on niin suuri.

   Ja joo, maalaisjärkidieetti vois olla ihan kova sana: syödään perusruokaa eli vaikkapas perunaa ja kastiketta napa täyteen, liikutaan paljon raitiissa ilmassa sohvalla istumisen sijaan - ja annetaan kaiken maailman hifistelyruokien ja lisäravinteiden olla :)

   Poista
  5. Niinpä. :) Joillain toimii, toisilla ei, se on kovasti ihmisestä kiinni. :)

   Saa nähdä tuleeko perus perunaa ja kastiketta -ruoka koskaan suosioon. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)