keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kauppakuitti

1,73 Mansikkakeitto light (Rainbow)
1,05 Maitorahka 500 g (Xtra) x3
2,35 Kananmunat 15 kpl (Kotimaista)
2,25 Omenasose
7,49 Cashewpähkinät, iso pussi
5,35 Broilerin ohutleike (Rainbow) x2
2,09 Rasvaton raejuusto (Rainbow) x2
2,35 Sika-nautajauheliha 23 % (Kotimaista) x2
1,39 Turkkilainen jogurtti (Rainbow)
1,49 Herkkusienirasia (Xtra)
1,79 Banaaneja 4 kpl
1,06 Kurkku
1,85 Makea suippopaprika x3
1,19 Jääsalaattipussi
0,93 Tomaatteja n. 600 g

yht. 46,25 €

Siinä mun tän päiväiset ruokaostokset Prismasta. :) Tomaattimurska tosin unohtui, pitänee käydä myöhemmin hakemassa sitä vielä. Mut siis meinasin suunnilleen noilla koittaa pärjäillä noin viikon verran, kotoa kun löytyy lisäksi kaurahiutaleita, pastaa, riisiä, öljyä ja lesitiiniä. Joitain täydennyksiä pitänee tehdä, nuo vihannekset tuskin riittävät ja jotain marjoja/hedelmiäkin saattaa mennä. Olen vieläkin tehnyt kaikki ostokset Prismasta, mutta nyt ihan tosissaan pitää pian käydä katsomassa se Kauppatorin tarjonta, josko sieltä löytyisi niitä edullisempia vihanneksia ja muita kasvikunnan tuotteita. Odotan erityisesti marjoja ja uusia perunoita! (Mukavasti on kyllä kasvisten hinnat pudonneet kaupassakin näin kesää kohti.) Lisäksi tarttis käydä katsastamassa Lidlin rehutarjonta ja pakastevihanneksiakin voisi ottaa mukaan aterioihin.

Yritän nyt taas suunnitella ruokaostokset mahdollisimman tarkkaan. Ihan ruokakuluissa säästääkseni sekä hävikkiä minimoidakseni. Kasvisten hintojen vertailu on vielä hieman vaiheessa, mutta jatkossa ideana olisi ostaa kerran viikossa perusjutut Prismasta halvimmilta merkeiltä (esim. lihat, kanat, rahkat ja jogurtit, raejuustot, kananmunat, mehukeitot) ja mahdollisesti myös joitain tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, jos hintavertailu osoittaa, että niitä saa Prismastakin hyvään hintaan. Kauppareissun jälkeisinä päivinä käyttäisin ensin tuoreet vihannekset, jotta eivät ehdi pilaantua. Kun ne on käytetty, voin käydä ostamassa viikon lopuiksi päiviksi lisää vihanneksia edullisesti (esim. tori, Lidl, pakastevihannekset?). Jos hintavertailu osoittaa, ettei kaupasta kannata ostaa mitään tuoreita vihanneksia, niin ostan ne kaikki sitten muualta.

Mua nimittäin ärsyttää ruuan kallis hinta, joten nyt aion kunnolla panostaa tän ruokapuolen taloudellisuuteen sekä hintojen tarkkailun että hävikin minimoinnin kautta. Toivottavasti onnistun.

Nyt muuten alkaa lupaavasti näyttää siltä, että saan taas hommasta kiinni. Ei tullut ostettua kauppareissulla enää mitään turhaa. :) Opinnot kyllä painaa yhä mieltä, mutta kesäloma töistä on hieman auttanut pahimpaan ahdinkoon. Toivon kovasti, että tästä alkaa taas painon putoaminen. :)

6 kommenttia:

  1. Uskon että noista kasviksista ainakin banaanin, paprikat ja kurkun saisi halvemmalla torilta, ainakin jos menee oikeaan aikaan. Myös esim. viinirypäle, melonit ja kesäkurpitsa ovat torilla usein edullisia ja halvimmat hinnat tietty vähän ennen sulkemisaikaa. Lidlin hinnat on mun mielesteä myös alhaisemmat kuin Prismassa, mutta en nyt ole ihan varma kuinka paljon. Keskustan Lidlin hevi-osasto on mun mielestä muuten tosi laadukas ja kokoonsa nähden monipuolinen. Lihat on Prismassa mun mielestä ihan ok hintaisia, kannattaa kuitenkin tarkastaa myös Lidlin lihavalikoima, sillä se on monipuolistunut viime aikoina todella paljon! Tsemppiä opintojen loppurutistukseen, pystyn hyvin samaistumaan tohon opintoahdistukseen.

    Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon vinkeistä! Täytyy ehdottomasti käydä katsomassa torin tarjonta, kunhan nuo tänään ostetut kasvikset loppuvat. On pitänyt käydä siellä jo aiemminkin, mutta jotenkin se on vaan jäänyt. On muka niin helppoa vaan ostaa kaikki kaupasta samalla kauppareissulla, vaikkei torillekaan olisi kuin viiden minuutin kävelymatka kotoa. :)

      Eerikinkadun Lidlissä oon silloin tällöin käynyt, mutta yleensä oon vaan turhautunut siihen ruuhkaan, jonoihin ja valikoiman suppeuteen. Testasin joskus Milbonan rahkaa ja raejuustoakin, mutten valitettavasti pitänyt niistä. Täytyy kyllä antaa Lidlille vielä toinen mahdollisuus ja käydä ainakin hevi ja liha vielä huolella läpi.

      Kiitos kovasti!

      Poista
  2. Kuulostaa vähän oudolta omaan korvaan toi, että torilta sais halvemmalla... Ainakin Hesassa monet tuntuu puhuvan että torilla on huomattavasti kalliimpaa kuin normi-kaupassa. Toki juuri ennen sulkemisaikaa varmaan voi tehdä löytöjä, mutta ei varmaan muuten. Mutta kannattaa toki katsastaa valikoimat silti, voinhan olla ihan väärässä (itse en hirveästi käy torilla) :) Mitä muuten on lesitiini? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon jostain ennenkin lukenut tai kuullut, että täältä Turun torilta voi löytää halpoja vihanneksia, mutta että joka kaupungissa ei olis sama juttu. Tiedä sitten pitääkö paikkansa. :) En siis todellakaan tiedä, mutta voisin kuvitella, että torilta voisi löytyä ainakin kakkoslaatua halvemmalla. Sellaista, jota kaupat ei huoli mutta joka kuitenkin on käyttökelpoista. Lisäks torilla myytäessä puuttuu yksi välikäsi (kauppa), mikä voi vaikuttaa suotuisasti hintoihin (toki hintaa taas sitten voi nostaa torimyyntityön kulut, myyntierien koko ja ties vaikka jotain "torilisääkin" ois laitettu). Mut tää nyt on ihan puhdasta spekulointia, en ole alalla enkä edes käynyt siellä torilla vielä! :D

      Soijalesitiini on hyvän rasvan lähde, googlaamalla löytyy kaikenlaisia väitettyjä terveyshyötyjä. Itse suosin sitä öljyn ja pähkinöiden ohella, sitä on niin helppo lisätä esimerkiksi puuroon tai rahkaan, joihin en mielelläni lisää öljyä tai pähkinöitä. :)

      Poista
    2. Turun tori taitaa tosiaan olla koko maan mittakaavassa aika poikkeus, kun täällä halvimmat vihannes- ja hedelmäostokset voi tosiaan tehdä torilla. Toki torilla on pienten lähitilojenkin kojuja ja sitten niitä vähän trendikkäämpiä salaattikojuja, mutta paljon on myös ns. tukkukauppiaita, joilta saa tuotteita halvalla. Järjestys menee muuten niin, että ortodoksisen kirkon sivulla ovat tukkukauppiaat ja Wikken sivulla "maalaiset", joilla on siis lähellä tuotettuja suomalaisia kasviksia. Kopkolmion kulmassa ovat sitten noi trendikkäämmät salaattikojut.

      Eeva Kolu on kirjoittanut mun mielestä ihanan postauksen Turun torista, kyllä tää vaan on niin kiva kaupunki! :) http://www.lily.fi/blogit/kaikki-mita-rakastin/toripaiva

      Anne

      Poista
    3. Kiitos tiedosta, olet ilmeisesti torin vakioasiakas! :) Kiitos myös tosta blogilinkistä, kävin heti katsomassa. Nyt olen lukenut niin paljon hyvää Kauppatorista, että pakko sinne on mennä tutustumaan ensi viikolla. :) Pitää tännekin sitten kirjoitella omia havaintoja!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)