torstai 17. huhtikuuta 2014

Laihdutuskuurilla 2.5.-20.6.

Mä oon tätä nyt pohtinut jo hyvin pitkään mielessäni. Aina oon sen ajatuksen lopulta kuitenkin hylännyt, milloin mistäkin syystä. No, nyt on toinen ääni kellossa sitten.

Laihdutuskuurilla goes laihdutuskuuri. ;) Siis nyt on aika ihan oikeasti LAIHDUTTAA, aloitan vapun jälkeen ja painan juhannukseen asti nyt ainakin alkuun. Viikkoja siinä ehtii tulla 7. Sen verran pystyn kyllä tsemppaamaan.

Tiedetään, mä oon aina mainostanut sitä, kuinka pää ei kestä mitään dieettejä ja kuinka ne ei sovi mulle. Miten sitten muutin mieltäni? 


Tässäpä listaa syistä. Toiset parempia, toiset huonompia..

- Kaipaan tuloksia, kunnolla. Pelkään, että oon ottanut kilon painoa takaisin nyt tässä viime viikkojen aikana. :( Ensimmäistä kertaa tämän blogin historiassa. En uskalla käydä vaa'alla.
- Ärsyttävä sokerikoukku pitää taas saada katkaistua, ja toivon että vähän ehdottomampi linja auttaisi irti pyristelyssä.
- Sallivampi syöminen tuntuu kaikesta huolimatta lähtevän liian helposti luisumaan huonolle tielle.
- Edellisestä varsinaisesta dieetistä alkaa olla jo 3 vuotta! Siis herranjestas miten kauan. Haluan antaa "dieettaamiselle" uuden mahdollisuuden. Mun on pakko, PAKKO, olla oppinut jotain kolmen vuoden aikana. Ei tämän dieetin tarvitse olla katastrofi, vaikka edellinen sitä olikin. Tai siis aika dieetin jälkeen oli katastrofi. Voin kerran kokeilla. Ehkä tällä kertaa aika on kypsä.
- Mun mieliala on nyt viime päivien aikana vihdoin kohonnut, ja tuntuu, että mulla olis toivoa jaksaa taas tätä. Mulla oli joku ihme välikuolema-romahdus tossa henkilökohtaisista syistä, varmaan negistelyt ja poissaolevaisuus heijastui tänne blogiinkin... 

Mut joo.

Ruokavalio on aika perus, kyseessä Fitfarmin vuoden 2011 Lite-ruokavalio. Vanhat ohjeet siksi, että ne oli sallivampia ja siten mielestäni fiksumpia peruslaihduttajalle kuin nykyiset superdieetit sun muut. Puuroa, kasviksia, lihaa/kanaa/kalaa, raejuustoa, öljyä, hedelmiä, marjoja ja rahkaa. Noista aineksista saa hyviä ja terveellisiä ruokia tehtyä, eikä ole nälkä! :) Liikunnaksi salitreenit ja kävelylenkit.

Tällä reseptillä laihdutin silloin kolme vuotta sitten kymmenisen kiloa noin kymmenessä viikossa (69 kg --> 59 kg). Olo oli hyvä, kunnes lähdin vähentämään hiilareita. Tällä kertaa en tee samaa mokaa. Anyway, toimivaksi testattu dieetti siis. :) 

Aion tällä kertaa pitää järjen päässä tietyissä asioissa: 
1. Voin syödä koulussa lounaan ja koostaa sen parhaani mukaan saatavilla olevista ruoka-aineista (ei pitäisi montaa koulupäivää tulla vapun jälkeen)
2. Pienen pienet kielletyt jutut silloin tällöin ei haittaa, eli vaikka muutama gramma jotain kevyttä kastiketta tai juurekset keitossa.
3. Juhlissa voi syödä tarjoiltavia kohtuudella. Ainakin yhdet ristiäiset on tiedossa toukokuulle, muuta ei onneksi ole ainakaan näillä näkymin tulossa. :) Pointti on se, etten ala ystäville/sukulaisille tärkeissä juhlissa kieltäytymään tarjottavista, jotka he ovat vaivalla tehneet. En aio niissä tilanteissa kaivaa omaa rahkapurkkia esiin ja kailottaa, että oon dieetillä... ehen. Kohtuus pitää kuitenkin muistaa, ja tässä pitää olla rehellinen itselleen. Juhlat eivät ole tekosyy kauhoa herkkuja kaksin käsin "samaan konkurssiin". Yksi kakkupala ja pullasiivu kerran ei mitään laihdutuskuuria kaada, herranjestas sentään.

Nonni, näillä mennään sitten parin viikon päästä! :) Mä jätän blogin uinumaan siihen asti ja keskityn nyt hoitamaan noita koulu- ja työasioita sen aikaa. Ihan oikeasti yritän syödä edes jotenkuten järkevästi, vaikken laihduttamiseen aiokaan keskittyä. 

Eli 2.5. jatketaan taas painopäivityksen merkeissä. Toivon, että paino on ainakin alle 65 kiloa silloin.. Mutta mitä ikinä sieltä tuleekin, niin se pitää vaan hyväksyä sitten ja lähteä siitä liikkeelle.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! :) Mä aloitin mun "juhannuskuntoon" -projektin jo nyt vaikka tässä pääsiäinen ja vappukonsertti sattuu aika pahasti tielle! ;) Mutta palaamme lukemaan sinun juttuja taas Vapun jälkeen. :)

  http://pudotus.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni, saat siitä hyvät etumatkat - Pääsiäinen ja Vappu on vain pieniä hidasteita. ;) Joo, palaillaan taas parin viikon päästä! :)

   Poista
 2. Ei sitten muuta kun etukäteistsempit sinne! :) Toi "puuroa, kasviksia, lihaa/kanaa/kalaa, raejuustoa, öljyä, hedelmiä, marjoja ja rahkaa"- ruokavalio kuullostaa äärimmäisen tutulta, hyvät setit kaiken kaikkiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Nyt tarvii enää toteuttaa tää suunnitelma sit parin viikon päästä. ;) Ja joo, hyvää perusruokaa ja aika samaa linjaa mitä mäkin tähän asti oon yrittänyt noudattaa. Et ei mitään radikaalia. Ne herkut on vaan pakko jättää hetkeksi ihan kokonaan, jotta saisin kunnolla tuloksia aikaan. Ja treeniä lisää. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)