lauantai 22. helmikuuta 2014

Karkkipäivän herkuttelumietteitä

Tänä viikonloppuna sallin itselleni herkkuja. Aika monenmoista ehdinkin maistaa jo lauantain aikana. Parasta oli annos italialaista jäätelöä. Makuina mulla oli valkosuklaa-chili ja vihreä omena. :)

Surkeinta oli karkit. Olympialätkää katsellessa tuli syötyä Fazerin uutuuskarkkeja Remix 2 -pussista.En ole oikein koskaan pysähtynyt miettimään noita karkkeja ihan tosissaan. Toki oon tiedostanut, että sontaahan ne on, mutta ei se ole mitenkään vaivannut mua. Niitä on tullut vedeltyä viimeisten vuosien aikana enemmän kuin mitään järkeä. Nyt mä ensimmäistä kertaa jäin oikein tuijottelemaan noita. Liilaa, oranssia, turkoosia, keltaista, punaista, kahta eri vihreää, valkoista ja mustaa. Pelkkää väriainetta.. Ja koostumus on aikas luonnoton myös. Ihan tosi. Kun vertaa vihanneksiin tai vaikka kaurahiutaleihin! Eihän noissa muovinpaloissa oo mitään luonnollista, mitään ravitsevaa, ei mitään syytä että tuollaisia tarvis laittaa suusta alas.

Karkkipussin kääntöpuolelle kurkkaaminen vaan vahvistaa tunnetta, että hyi, ei oo järkeä. Aineita, aromeja ja värejä, komeat 15 e-koodia yhdessä tuotteessa. Huh.


Ei tämä nyt ole mikään sellainen juttu, että karkinsyönti loppuisi tähän. Ei se niin vaan kokonaan lopu, kun sitä on koko elämänsä harrastanut. Mut yritän muuttaa asennettani pikkuhiljaa ja miettiä tätä. Että tätäkö mä haluan kehooni tankata. Olenhan mä joskus syönyt huomattavasti enemmän eineksiäkin, ja nykyään ne ei meinaa enää mennä alas millään, ihan oikeasti! Miksei sama voisi tapahtua karkkienkin kohdalla? Vähitellen?

En suhtaudu herkkuihin mitenkään supernegatiivisesti, ja tuun varmaan aina syömään niitä. Mut vähän voisi kyllä miettiä, että mitä herkkuja... Karkit on mun mielestä ihan turhimmasta päästä.

Haave olisi, että tulevaisuudessa söisin herkkuja tietyissä tilanteissa ja kohtuudella. Eli ei megapussia yksin kotona, vaan kesällä jäätelö torilla, laskiaisena pulla kahvilassa ystävän kanssa tai muutama pala hyvää suklaata ulkomailla matkustellessa. Ravintolassa pala kakkua jälkiruuaksi, ja niin edelleen. Eikä aina oo pakko ottaa, mutta jos tekee mieli. :)

Sellainen herkuttelija mä haluan olla, ja sellainen musta vielä tulee. En tiedä, kuinka kauan siinä menee, mutta asian työstäminen on laitettu alulle. Itse asiassa ensimmäinen askel on jo otettu: mä en enää pidä karkkien mausta yhtä paljon kuin ennen. Oon ollut tätä mieltä jo useamman kuukauden ajan. Kai oon syönyt niitä niin paljon, että koko elämän karkkikiintiö on tullut täyteen...

6 kommenttia:

 1. Mä oon miettinyt ihan samaa. Juurikin kaikkien nuitten hedelmäkumikarkkien kohdalla, että kuinka luonnoton koko asia on. Mä olen kyllä aina ollut enemmän perso suklaalle, mutta kyllä noita kumikarkkejakin on tullut syötyä ihan tarpeeksi.

  Kamalinta mun mielestä on se, että vanhemmat opettaa lapset jo tosi varhain popsimaan karkkia. Eihän lapsen oikeasti tarvi syödä karkkia, kun eihän siitä ole mitään hyötyä, haittaa vaan. Jos karkin syöntiä ei lapsena opi, niin ehkä sitten osaisi aikuisenakin olla enemmän kohtuukäyttäjä niiden kanssa.

  -Kaukaa Kaunis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, just nämä tämän tyyppiset karkit mullakin tökkii nykyään eniten. Ajatus suklaasta tuntuu houkuttelevammalta. :D

   Oon miettinyt tuota myös ja kironnut sitä, että minutkin on opetettu syömään karkkia jo pienestä. Ei ole helppoa opetella tavasta pois. Suomi on oikea karkin luvattu maa, enpä ole missään muussa maassa nähnyt vastaavia karkkihyllyjä kuin täällä.. Ja just lapset niitä sitten paljon syö.

   Meillä ei ollut kotona ikinä sipsiä tai limsaa, kun olin lapsi. Ja arvaa mitä? En syö/juo enkä todellakaan kaipaa niitä nykyäänkään. En vaan ole oppinut syömään/juomaan niitä, joten pärjään mainiosti ilman. Voi kunpa meillä ei olisi syöty karkkejakaan. Tää olis niin paljon helpompaa. Mut ei voi mitään. Oon varma että tän oppii vielä nyt myöhemminkin, vaikka aikaahan siinä varmasti menee!

   Poista
 2. Pitää oikeesti alkaa enemmän miettimään, mitä noi herkut todellisuudessa sisältää. Nyt ihan totta etoo ajatus jostain "hedelmä"karkeista :D Ja itsekin haluan olla samanlainen herkuttelija mitä kuvasit, eli kohtuukäyttäjä eikä jokaisena päivänä, vaan tiettyinä hetkinä juhlissa jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, HEDELMÄkarkit.. eihän ne ole hedelmiä nähneetkään! :D

   Poista
 3. Linkitin sun blogin mun blogiin, eihän haittaa. :) Sano jos haluat että poistan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)