maanantai 20. tammikuuta 2014

Herkkumörköjä ja nälkä

Valittelin tossa jokin aika sitten, että ei oo nälkä. No nyt sitten on nälkä.

Tässä kohtaa mun pitää olla tarkkana ja saada se nälkä taas aisoihin, ennen kuin repee. Kovin mielelläni kiristelisin oikein kunnolla vielä tämän viikon, kun viikonloppuna lähden reissuun. :) Mutta nyt pitää laittaa nälän kadottaminen etusijalle tai muuten käy niin että kitkutan nyt väkisin nälässä ja reissussa vedän sitten kaikkea kaksin käsin enkä pysty sen jälkeenkään lopettamaan.

Tämän oon itsestäni oppinut...

No, nälän myötä jostain tuli tänään aikamoiset herkkuhimot. Tää päivä ei ollut mikään esimerkillinen tapaus, mutta selvisin siitä jotenkin kuitenkin. Olisi pitänyt syödä reilummin, kunnon ruokaa siis.

Olin illan töissä, ja ruuat näyttää tältä:

Aamupala:
Lautasellinen kaurapuuroa raejuustolla ja mehukeitolla

Lounas:
Saarioisten härkäruukku (ai ai einestä)

Päivällinen töissä:
Broilersalaatti, jälkkäriksi 6 palaa lakua

Kahvitauolla:
Runebergintorttu

Autossa matkalla kotiin:
40 g tummaa minttusuklaata

Kaloreita on tosi paha arvioida, yritin laskeskella ja päädyin johonkin 1500-1600 kcaliin. Saattaa olla vähän yläkanttiinkin arvioitu.

Mutta huomenna syön oikeaa ruokaa ja tarpeeksi! Plus käyn salilla. Sitten jaksaa taas jatkaa miinuksella. :) Tai no miinuksella meni tänäänkin, mutta vähän hutera suoritus silti.


Miten toi runebergintorttu oikein on tarkoitus syödä? On siinä niin kummallisen mallinen leivos. Päädyin halkaisemaan sen neljään osaan ja sitten söin yhden palan kerrallaan pohjasta alkaen jättäen hillopään viimeiseksi!

4 kommenttia:

 1. Hihhi

  Mä jätän aina pullasta yms. Sen parhaan osan viimiseks - eli kuten tässä tapauksessa leivoksen hillopäällisen :D itseasiassa syön usein leivästäkin reunat ensin... :D

  Koita makeen nälkään syödä esim skyrriä, tai sitten esim stevialla makeutettua pannaria tms? Tai ihan banaani-kananmuna lättyy ja laittaa vähän hilloa päälle? Ei tuu ihan älyttömästi turhia kaloreita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin, koskee myös keksejä, joissa on keskellä täyte. ;)

   Oon huomannut, että korvikkeet eivät oikein auta! :/ Jos jotain tekee mieli, sitä pitää saada edes vähän. Mut en koe että siitä olisi haittaa silloin tällöin ottaa jotain pientä. Päinvastoin. :) Ei pääse himot yltymään ja koko homma pysyy paremmin kasassa. Näin siis mun kohdalla, tällä hetkellä ja tässä tilanteessa. Ollaan kaikki erilaisia ja itselläkin fiilikset vaihtelee kausittain, eli en yleistä! :)

   Poista
  2. Nojoo, eihän mikään korvike aitoa korvaa. :) Mä tosin syön niin vähän makeita herkkuja (paitsi nykyään olen ripustautunut suklaaseen, so bad!), ettei mulle ole niin väliksi syönkö karkkia vai mansikkahilloa makean nälkääni. Suolaiset herkut onkin asia erikseen, eikä mikään voita sipsejä...

   Mutta kohtuudella on hyvä syödäkin herkkuja, antaa aineenvaihdunnalle hyvää buustia. :) Mulla se vaan helposti lähtee lapasesta.

   Poista
  3. Onnellinen sinä (suklaata lukuunottamatta ;)! Mulla on päinvastoin kyllä, sipsit ei kiinnosta. :D Joskus voin ottaa, jos niitä on jossain illanvietossa tarjolla.

   Totta, kohtuus ratkaisee! En itsekään aina siinä onnistu, mutta sitä tässä samalla yritän opetella. Ettei sitten tavoitteeseen pääsyn jälkeen lapa taas herkkuja kaksin käsin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)