sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Painopäivitys ja viiden viikon spurtti!

Ai, että vaaka ilahdutti mua aamulla!

En ollut yli kahteen viikkoon päässyt puntarille, joten jännitti kyllä hiukan, että mitäs se vaaka sanoo. Tähän 16 päivään on mahtunut normaalia (ei laihduttavaa, ei lihottavaa) syömistä, ahdistukseen mässäilyä eli sokerilla elämistä, sekä sitten normaalia seurassa herkuttelua ja jopa juomista. Lisäksi olin punnitusta edellisenä päivänä syönyt kivasti leipää, einestä, pizzaa ja jälkiruokapiirakkaa. :D Olin siis vaa'alle mennessä ihan reippaasti turvonnut (turvotustesti: hypi tai juokse, jos tekee kipeää niin oot ihan järkyttävän turvoksissa). Ja tästä kaikesta surkeudesta huolimatta vaaka sanoi, että..

68,0 kg!

10.07. 72,0 kg (BMI 29,0)
21.07. 71,7 kg (BMI 28,9) -0,3 kg 
01.08. 69,6 kg (BMI 28,1) -2,1 kg yhteensä -2,4 kg
11.08. 68,9 kg (BMI 27,8) -0,7 kg yhteensä -3,1 kg
23.08. 68,1 kg (BMI 27,5) -0,8 kg yhteensä -3,9 kg
31.08. 67,4 kg (BMI 27,2) -0,7 kg yhteensä -4,6 kg
06.09. 66,4 kg (BMI 26,8) -1,0 kg yhteensä -5,6 kg
22.09. 68,0 kg (BMI 27,4) +1,6 kg yhteensä -4,0 kg

Vain 1,6 kg plussaa alimpaan painooni 66,4 kiloon. Voisin melkein vannoa, että mulla on pelkästään turvotusta tuon 1,6 kilon verran. Miten tämä on mahdollista, etten ole lihonut?! Mähän vaikutan melkein laihtuneen, kun turvotuspainokin oli noin alhainen. :D Tää on ihan ihmeellistä, pelkäsin jotain 72 kiloa... Oon ihan sairaan iloinen. Tuntuu kuin olis annettu mässäilysynnit anteeksi ja saisin jatkaa suoraan siitä, mihin jäinkin kun paras draivi oli päällä. Mahtavaa, upeeta, ihanaa. Motivaatio nousi heti huimasti. Ensi sunnuntaina vaa'assa näkyy erittäin todennäköisesti taas 66-alkuinen lukema.

Kuten eilen vihjailinkin, nyt on aika taas kerätä voimat ja spurtata projektin kanssa kunnon harppauksin eteenpäin: aloitan 5 viikon spurtin. Miksi viisi viikkoa? Siksi, että se ei ole masentavan pitkä aika, mutta siinä ehtii kuitenkin saada aikaan vaikka mitä! Ja tarkemmin ottaen se viisi viikkoa tulee siitä, että nyt ensimmäisen viikon ajan pudottelen nesteet kunnolla pois ja ensi viikosta alkaen otan burnerit mukaan 4 viikoksi. Alunperinhän ajattelin ottaa burnerit käyttöön jo huomenna, mutta muutinkin mieltäni. Otetaan nesteet nyt ensin pois, ei se rasva kuitenkaan vielä heti ala palaa.

Tämän viiden viikon aikana yritän välttää herkkuja ja kieltäytyä alkoholista. Pyrkimys on myös syödä terveellisesti ja tehdä töihin taas vähän ahkerammin eväitä. Salitreenin jatkaminen tulee auttamaan huimasti. Kuvioihin kuuluu tuttuun tapaan myös aamulenkit. Toisin sanoen, yritän vetää tämän nyt aika dieetinomaisesti, pyörtymättä kuitenkaan järkytyksestä jos jotain pientä poikkeamaa tulee.

Nyt on kaikinpuolin hyvä mieli ja olen intoa täynnä jatkaa tästä kohti normaalipainoa. Fiilistelen täällä nyt jo etukäteen huomista aamulenkin ja salin jälkeistä olotilaa. :)

2 kommenttia:

 1. Hyvä hyvä! Ei kannata liikaa lannistua pienistä takapakeista, etiäppäin vaan! :) Itelläki tosiaan siitä kun alotin tota blogianikin kirjottamaan ja yrittämään viimeisen kerran tätä projektia, alkoi kiloja kertymään se 3,8kg LISÄÄ. Arvaa vaan ottiko päähän huomata että oli käynyt noin päin :D Ja tänään kurkkasin puntariin niin tota painoa on kilon verran tippunut reilussa viikossa ihan vaan sillä, että nyt on ollut elämässä kiireisempi jakso ja paljon tekemistä, niin ei ole ehtinyt huvikseen syömään. Ja nyt on taas ihan hyvä olo, koska ei ne kilot silti missään hujauksessa edes kauhealla paastoamisella ja kyttäämisellä lähde :p Ja nyt jaksaa taas lisää tehdä töitä tämän eteen kun ei paino ole taas vain kohoamassa. Että et tosiaankaan ole ainut joka jonkin sortin "takapakkeja" kiloissa kokee. Ja painokin on vain numeroja, totuus voi olla aivan toinen, siis se miltä ulkoa päin näyttää, sitä ei saa unohtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, vaikkei se aina olekaan helppoa! :)

   Ääh uskon, välillä on kyllä hirveen vaikeeta kestää painonnousu. Just jos kesken laihdutuksenkin paino nousee, niin on tosi epämotivoivaa alkaa pudotella samoja kiloja uudestaan.

   Tuttuja juttuja kyllä, tosta saa huimasti tsemppiä kun huomaa, että paino on laskenut itsestään. Tosi hienoa että sait nyt paremman fiiliksen koko projektin suhteen, noi sun havainnot on tosi tärkeitä! :) Rennosti mutta päättäväisesti eteenpäin vaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)