torstai 23. tammikuuta 2014

Jääkaapin tyhjennys

Mulla alkaa pian loma! Joten nyt on käynnissä jääkaapin tyhjennys, loppukiri. En haluaisi heittää tuoretta ruokaa menemään, ja tällä hetkellä näyttää, että saankin sen aika tyhjäksi seuraavan vuorokauden aikana. :)

Eli huomenna lähden ensin pariksi päiväksi vanhempien luo ja siitä kolmeksi päiväksi siskon luo. Sen jälkeen lähdetään kaverini kanssa reissuun rapakon taakse 10 päiväksi. Sinne roskaruuan luvattuun maahan, juu.

Eli kaksi viikkoa poissa kotoa. Aikamoinen haaste ruokailujen suhteen. Mun ainut tavoite lomaruokailujen suhteen on syödä normaalisti ja kohtuudella. :) Sitä mitä on tarjolla. En ala säätämään mitään, vaan yritän elää kuin eläisin painonhallintavaiheessa. Saa nähdä kuinka onnistun, vai painanko loman jälkeen taas 67-68 kg... toivottavasti en! Unelma olisi, että reissun jälkeen paino olisi siinä 64-65 kg, eli samoissa kuin nytkin.

Mulla oli jostain ihmeen syystä jääkaapissa vielä kilon pussi porkkanaa. En jaksa syödä raakaa porkkanaa paljon, joten ainut nopea mutta mieluisa vaihtoehto oli tehdä uunikasviksia. Siitä hyvä idea, että porkkanan sekaan sai heiteltyä kaikkea muutakin jääkaapin rehujämistä.


Laitoin pellille siis porkkanaa, kesäkurpitsaa, sipulia ja minitomaatteja. Päälle vähän oliiviöljyä ja mausteita. Hyvä tuoksu tuli uunista sitten 20 minuutin päästä! Lisäsin lopuksi lautaselle vielä tuoretta kurkkua. Mulla ei ole enää mitään lihaa tai kanaa, joten proteiininlähteeksi valikoitui puoli purkkia tonnikalaa. Toinen puolikas sitten päivälliselle.. Kanafilettä olisin syönyt tuon kanssa, jos vain olisi ollut. Huomisen ruuat tulevat näyttämään aika samalta, tosin sitten mulla ei ole enää tonnikalaa. Proteiinit pitänee ottaa sitten kananmunista, niitä löytyy. Ei mitään gourmeeta, mut kyllä tällä nyt elää vielä huomisen verran.

Hedelmiä on jäljellä enää 2 appelsiinia, joten nekin saan syötyä alta pois. Yksi kaali ja yksi purkki rahkaa jäänee käyttämättä. Pitää katsoa josko kaali olisi hyvää vielä loman jälkeenkin.

-----------

Katsoin muuten eilen Jutta ja puolen vuoden superdieetit. Sarjassahan tiivistetään joka viikko yhden henkilön puolen vuoden painonpudotus tunnin ohjelmaan.

Onhan noita painonpudotusohjelmia aina motivoivaa ja mielenkiintoista katsella, joten tykkäsin ihan. Tämän jakson reipas päähenkilö muuttui aika lailla etenkin kasvoistaan laihduttuaan 40 kg! Telkkarissa kaikki kyllä näyttää helpommalta. Puoli vuotta dieettaamista on oikeasti tosi pitkä aika, ja siinä ehtii tulla vaikeita hetkiä, päiviä ja viikkoja vaikka kuinka. Eli kuva ei ehkä ole ihan realistinen, vaikka ongelmistakin kerrottiin. Sitä todellisuutta ei vaan meinaa ymmärtää, ennen kuin on kokeillut itse. :)

Tässä muuten nähtiin sekin, että dieetit eivät usein ole se pysyvä ratkaisu ihmiselle, jolla on syömisen kanssa onglemia. Tämä henkilö osoitti ohjelmassa suurta tarmoa ja motivaatiota, mutta ohjelman jälkeen hän palasi syömään, sanoi muistaakseni syöneensä kuin ruoka olisi loppumassa maailmasta ja lihoi pian 10 kg takaisin. Kunpa hän löytäisi pian/on jo löytänyt kultaisen keskitien, eikä palaisi enää entiseen 150 kilon painoonsa! Toivon hänelle kaikkea hyvää.

Tiedän niin tuon tunteen, kun dieetin jälkeen tuntuu ettei olisi ruokaa nähnytkään, ja sitten homma repeää ihan totaalisesti ja pian on taas lähtöruudussa. :( Voisin ehkä tehdä postauksen eräästä parin vuoden takaisesta päivästä, jolloin dieetti päättyi ja minä menin kauppaan. Ja siitä sitten lihotin itseni takaisin alkutilanteeseen ja ylikin.

6 kommenttia:

  1. Moi!
    Katoin iteki Jutan ohjelman, se on must kiva :) Mut hei mistä tiesit että laihduttajalle tuli repsahdus puolen vuoden jälkeen? Sitä ei mielestäni ohjelmassa sanottu, tai jos sanottiin nii ajatukseni olivat näemmä ihan muualla koska missasin sen täysin... :D Muistan vielä ajatelleeni, että olispa kiva tietää miten sen puolen vuoden jälkeen projekti jatkui...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :)

      Ei sanottukaan ohjelmassa, vaan kuulumiset löytyy Fitfarmin Facebook-sivulta. Eli et missannut mitään ohjelman aikana! :D Sitä en tiedä, että kuinka tuoreet nuo kuulumiset olivat, eli että mitähän tuon 10 kilon palautumisen jälkeen on tapahtunut. Toivottavasti hänestä kuuluu lisää vielä Facebookissa!

      Poista
  2. Parasta on syödä "laihiksellakin" niin kuin voisi loppuelämänsä kuvitella syövän.

    Mukavaa reissua roskaruuan maahan! Olen itsekin taas keväämmällä sinne menossa. Itse pystyi hyvin syömään suht terveellisesti, koska esim. kanasalaattia saa jokapaikasta. Riippuu tietysti seurasta millaisissa paikoissa syödään ja miten muuten elellään.

    Parasta siellä on se, että suklaat ovat surkeita. Ei tule mitään himoja niiden mussuttamiseen. Tosin nyt näyttää siltä, että tänä vuonna meidän majoituspaikan vieressä on Belgialaisen luksussuklaan myymälä. Se voi olla vähän paha rasti. No, olen minä antanut itselleni luvan syödä 100 grammaa suklaata muutenkin joka viikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :)

      Kiva kuulla että sulla sujui syömiset sielläkin, ehkä minäkin onnistun tekemään parempia valintoja. :) Seuralaisella on terveet ruokailutavat, joten tuskin mitään övereitä tulee vedeltyä. Myöskään alkoholi ei tule kuulumaan jokaiseen iltaan, jos nyt parina iltana kävisi hieman istuskelemassa.

      Toi on totta, että tuolla (kuten yleensä ulkomailla muutenkin) etenkin karkit ovat huonoja, ei tule välttämättä ostettua. Tai jos tulee, niin pakkauskoko on hyvin pieni. :D Mut joo, jos teillä tuollainen putiikki on naapurissa, niin ihmeessä testaamaan! Ei siihen ihan joka päivä saa tilaisuutta.

      Poista
  3. Todella ihanaa lomaa! Maistuis mullekin, tämän kaiken puurtamisen keskellä. :) Nauti, äläkä liikaa stressaa painoa lomalla. Parissa viikossa kukaan ei varsinaisesti läskiä saa juurikaan lisää, turvotusta ehkä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)

      Yritän todella olla miettimättä painoa liikaa, haluan reissusta hyviä muistoja enkä sellaisia, että väkisin söin pelkkiä salaatinlehtiä uusien ruokalajien sijaan! Kahdessa viikossa ei todellakaan (ahmimatta) saa ehtaa läskiä kerrytettyä kovinkaan paljon, joten ei pitäisi olla mitään hätää! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)