tiistai 18. maaliskuuta 2014

Laihduttaako kukaan?

Tuntuu, että laihdutusblogeissa on viime aikoina ollut tavallista hiljaisempaa. Tuntuu olevan aika kausittaista tämä puuha! Tammikuussa aloitetaan uudenvuodenlupauksen potkimana, helmi-maaliskuussa heti hiljenee aika tavalla. Sitten keväällä taas innostutaan kesäkunnosta, jaksetaan jonkun aikaan, kunnes taas juhannukset ja kumppanit vievät mennessään.. Syksyllä taas herätään ja voivotellaan kesäkiloja. Taas tsempataan jonkun aikaa, kunnes loppusyksyn pimeys painaa meidät sohvan nurkkaan. Sitten joulu ja jouluherkut onkin jo niin lähellä, ettei enää edes kannata yrittää ennen joulua. Joulun jälkeen possuillaan vielä välipäivät ja uusivuosi, ja sitten taas tsempataan.

Tuo jostain ilmestynyt kevätaurinko tuntuu saaneen jo vähän eloa joihinkin, oon huomannut! Myös itseeni. :) Ja se on kiva se.

Talven yli jaksoin kausittain tsempata ja sainkin painoa pois, mutta menin aina kuitenkin löysällä otteella. Nyt tuntuu, että ensimmäistä kertaa haluan astua pois mukavuusalueelta ja oikeasti yrittää vastustaa mielitekoja hanakammin. Edetä määrätietoisemmin ja tehokkaammin. Saada kuusi kiloa pois. Sitten voin taas hieman höllätä.

Vaikka nyt haluankin kerralla saada vähän enemmän kiloja pois, niin ei voi kieltää etteikö tämä hidas pudotustahti olisi tosiaan toiminut mulla. Kroppa pysyy paremmin muutoksessa mukana. Otetaan esimerkiksi rinnat, vaikka toki tämä pätee muihinkin ruumiinosiin.. Eli alkuvaiheessa laihduin reilummin kerralla, ja jossain 67 kilossa huomasin, että rinnoista oli selkeästi lähtenyt täytettä ja ne näyttivät aavistuksen riipalta. Pelästyin.. No, jumituinkin sitten painon kanssa 67-68 kiloon pidemmäksi aikaa, ja se teki tehtävänsä. Rintamus palautui hyväksi. Tuosta painosta laihduin erittäin hiljalleen noin 64 kiloon, ja ei muuten rinnat roiku yhtään tai näytä muutenkaan tyhjältä tällä hetkellä!

Jos paino lähtee nyt hyvin alas ja kuusi kiloa kerrallaan tuntuu liialta, niin sitten pitää vähän himmailla. Toivottavasti ei tarvitse, koska nyt tosiaan olen päättänyt saada tätä pehmeää kerrosta ohkaisemmaksi.

10 kommenttia:

 1. Minä laihdutan :D haha. Kävin pitkästä aikaa salilla aamulla, oon taas liian pitkää vaan lenkkeilly ja uinu ni nyt sain aikaseks lähtee salille ja olipas se kivaa pitkästä aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Salilla on kyllä kivaa, toivottavasti kipinä pysyy nyt yllä pitkään! ;)

   Poista
 2. Täällä laihdutellaan edelleen! Tai no jooh, tammikuus alotin ja onhan tässä mennyt kausia kun ruokavalio on ollut mitä on, mutta salitreenit on kyllä sujunut koko ajan :) Masentaa se, että ylipainoa on, mutta paino ei vain lähde tippumaan.. Toki muutosta näkyy, mutta argh, vaaka vaan on mun pahin vihollinen :D Myös senkin takia, että kaikki kyselee "paljonko on painoo lähtenyt"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut tosi hyvä, jos sali on sujunut koko ajan! :) Meillä on sitten sama vihollinen, mäkään en oikein tule ton vaa'an kanssa toimeen.. Osaispa elää ilman sitä. :D

   Harmi, jos kysellään ja koet sen painostavana.. Mä valitsin, etten kerro kenellekään ja se toimi, ketään oikeassa elämässäni ei ole kiinnostanut mun painoni tai sen mahdolliset muutokset. :D Toisaalta ei se pieni painekaan välttämättä pahaksi olisi..

   Poista
 3. Toi on kyllä totta. Sata lasissa painaminen pidemmän päälle ei ole kovin helppoa, ainakaan tällaisessa projektissa. Onneksi sitä lisäbuustia tulee aina välillä, etenkin silloin jos tahti alkaa pahasti hidastumaan. Mulla ainakin tää blogin ylläpito auttaa pitämään motivaatiota yllä, vissiin tässä joku ryhmäpaine muodostuu enkä todellakaan halua olla se tyyppi (vaikken omalla nimellä esiinnykkään) joka jättää leikin kesken ja palaa painonsa kanssa lähtöruutuun... Tsemppiä sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, supervauhtia paahtaminen ei oo helppoa kaikille ja kaikissa elämäntilanteissa. Onneks omaa panostusta voi muokata aina tilanteen mukaan. :) Ja eihän tässä mikään maailmanlopun kiire olekaan kunhan paino pysyy suunnilleen laskusuunnassa..

   Hahah joo, mäkään en halua olla luovuttaja! Varmasti blogin pitämisellä on ollut vaikutusta motivaation säilyttämisessä. :)

   Kiitos samoin! :)

   Poista
 4. Laihdutan kanssa, tulokset saatuani aattelin myös pysyy niissä kun tuntuis hölmöltä jojoilla noiden vuoden aikojen mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pysyt! :D Mulla on paino pudonnut aika kausittain, mutta onneksi se ei ole päässyt nousemaan noilla off-kausilla, vaan pysytellyt samoissa kunnes jaksan taas jatkaa. Se on pääasia mulle, etenkin kun ylipainoa ei ole niin paljon, että uhkaisi terveyttä sen enempää :)

   Poista
 5. No minä en laihduta... Olen vain ajatellut elää tällä valitsemallani tiellä loppuelämän sopivan painoisena. Vielä en ole sopivan painoinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa järkevältä. :) Harmi, että itselläni on välillä turhan kiire sinne tavoitepainoon, kun rauhallisemminkin pääsisi perille.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)