tiistai 13. elokuuta 2013

Liikuntahaaste x 2

Mä oon tähän asti jotenkin skipannut kaikki blogeissa näkyneet liikuntahaasteet, hädin tuskin olen huomannut niitä. Nyt kuitenkin jotain tapahtui ja innostuin ajatuksesta kokeilla paria haastetta.. ja tietysti samanaikaisesti!

Ensimmäisen bongasin Mannamasun blogista. Tein itse suomeksi tuon ruman ja ankean taulukon tähän. :D

Kyseessä on 30 päivän haaste, jonka aikana tehdään päivä päivältä enemmän ja enemmän kyykkyjä, vatsalihasliikkeitä ja lankkua. Mä en tosiaankaan tiedä onko tämä edes mahdollista läpäistä tällaisena rapakuntoisena, mutta haluan testata kuinka pitkälle pääsen! :D

7. päivän vatsat pitäisi tietysti olla 50 eikä 80... painovirhe. :D
Joo, 250 kyykkyä, 150 vatsalihasliikettä ja 330 s lankkua kuukauden päästä? Sallikaa mun nauraa. ;) Koitan muutaman päivän välein raportoida, että kuinka sujuu ja milloin tulee raja vastaan.

Toinen haaste on 5 kilometrin juoksuhaaste, josta minulle vinkattiin kommenttiboksissa. Latasin tietysti Couch to 5k -sovelluksen samantien ja haluan päästä kokeilemaan! En ole koskaan oikein juossut sen kummemmin, joten mun maksimilenkit hölkäten ovat olleet ehkä kolmisen kilometriä. Tämän tavoitteena on pystyä juoksemaan kahden kuukauden päästä 5 kilometriä. Onnistuu! Mullahan on uudet lenkkaritkin. ;) Sovelluksen sisällöstä lisätietoa TÄÄLLÄ.

Huomenna starttaa siis, tänään mä en enää jaksa muuta kuin ulkoiluttaa koirat ja kaatua sitten sänkyyn. Raporttia tulee muutaman päivän välein. Jos joku siellä ruudun takana innostuu myös kokeilemaan näitä niin tulkaa ihmeessä kertomaan, kuinka sujuu!

6 kommenttia:

 1. C25K ladattu... APUA! Katotaan miten käy, en oo koko kesän aikana harrastanu (kävelyä lukuunottamatta) mitään liikuntaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sinä! :D Toi onneks alkaa aika pikkuhiljaa, joten oon varma että pärjäät. :)

   Poista
 2. Mä ton C25k:n jo suoritinkin, ja hyvin toimi. Kerran oon jo ohjelman jälkeen juossut 6 km putkeen, ja olin ihan ällikällä lyöty.

  Juoksuun jää muuten helposti koukkuun! Mutta se onkin ihan hyvä riippuvuus :)

  -Kaukaa Kaunis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! :) Kiva kuulla että on toiminut. Mäkin haluan juosta pidempää matkaa. Ei nyt mitään maratoneja, mut tollanen 6 km kelpais mullekin.

   Mäkin oon joskus 2010 juoksennellut jonkun verran, tosin aika lyhyitä pätkiä. Ja se todella oli tosi koukuttavaa! Juoksin joulun aikaan, ja se oli niin ihanaa aina lähteä kuulokkeet korvilla pimeään ja hiljaiseen talvi-iltaan hölköttelemään kun maa oli valkoinen ja talojen pihoissa jouluvalot... no nyt meni vähän yli, mutta kyllä, allekirjoitan! :D

   Poista
 3. Hih, hienoa että blogistani on jotain käteen jäänyt :) Tämä postaus olikin jostain syystä jäänyt minulta väliin tai sitten bloggeri taas sekoilee :) Eniveis, kiva kun on toinenkin 30 päivän kärsijä :D Kahtotaan kuinka tässä käy :D Itsellä jatkuu haaste maanantaina: viikonloppuna on kaiken maailman ristiäisiä ja toisekseen oon onnistunu sitten vaihteeksi telomaan polveni, joten kyykyt ei oikein onnistu vielä :S Mutta perästä kuuluu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tosiaan kun joku muukin tekee niin pääsee jakamaan kokemuksia (ja kärsimyksiä)! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)