lauantai 5. lokakuuta 2013

Kävinpä vaa'alla

Pääsin vaa'alle taas parin viikon jälkeen. :)

Huh, paino ei ole oikeastaan noussut. Se on edelleen sen pari kiloa koholla siitä kuukauden takaisesta alimmasta painosta (66,4 kg), mutta ei sen enempää! Eilen meni vähän överiksi, joten odotin kyllä isompaa lukemaa. Onneksi en ole lihonut tässä ei-varsinaisesti-laihiksella ollessa. Tuntuu kyllä aika uskomattomalta, mutta hyvä näin. Veikkaanpa, että päivittäinen lenkkeily ja hyötyliikunta on auttanut aika paljon asiaa.

Viime viikolla huomasin jännän jutun. Heti kun annoin itseni hengähtää ja ihan aidosti sallia ihan mitkä vaan ruoka-aineet, niin mun alkoikin tehdä mieli vaan puuroa, broileria ja paljon kasviksia. Jopa rahkaa. En mä silti niitä kovin paljoa syönyt, kun en jaksanut laittaa ruokaa vaan söin paljon ulkona. Ensi viikolla olisi tsempin paikka tässä, eli pitäisi syödä sieltä omasta jääkaapista taas välillä. Tiedä vaikka painokin tulisi reippaammin alas.

Tänään kaupassa kiinnitin huomiota pakasteruokiin. En tosin ostanut mitään, mutta ne jäi pyörimään mieleen. Ehkä ensi kauppareissulla voisi lueskella tuoteselosteita vähän tarkemmin ja kokeilla jotain niistä. :) Josko sieltä löytyisi vähän terveellisempää "pikaruokaa" niille hetkille, kun ei ehdi tai jaksa tehdä mitään. Katotaan nyt, mitä niissä tuotteissa tarkalleen ottaen on.

Söin aamupalaksi töissä testimielessä sellaisen Danone Vitalinea rasvattoman "proteiinirahkan", jota tv:ssäkin nyt mainostetaan. Sellanen liila purkki. Itse rahkan alla purkin pohjalla oli jotain hillon tyyppistä juttua. Jotenkin tuote ei oikein vakuuttanut, lähinnä siksi kun siinä oli sen proteiinin lisäksi tietysti runsaasti sokeria. Eli eipä rasvattomuudestakaan paljon iloa ollut.

Lounaalla söin härkäruukun ja napsin kahvipöydästä muutaman irtokarkin. Töiden jälkeen tulin tänne vanhempien luo ja söin ensi hätään nälkäisenä kaksi karjalanpiirakkaa. Sen jälkeen käytiin tuolla tihkusateessa metsässä rämpimässä koirien kanssa, ja seuraavaksi syödään ihan vanhaa kunnon spagettia ja jauhelihakastiketta. Ihan oikeasti, milloinkohan olen viimeksi syönyt sitä?

14 kommenttia:

  1. Itsekin ihan vasta vähän aikaa sitten tajusin, kuinka hyvät pakastepikaruokavalikoimat (järkyttävän pitkä sana :D) vähän isommissa marketeissa on. Ja ne on (useimmiten) oikeesti tosi terveellisiä, toisin ku ne kylmähyllystä ostettavat valmisruuat, joissa yleensä on aivan sairaasti suolaa ja rasvaa, ja yleensä vielä sokeriakin, ja omasta mielestä ne kyllä kaiken lisäksi maistuvatkin ihan paskalta, siksi en niitä koskaan osta. Mutta siis pakasteruuista, itse ainakin tykkään eri kasvissekoituksista (olen kasvisyöjä) ja on niitä yleensä sellaisinakin versioina, joissa on kanaa. Ja sit on kaikenlaisia pihvejä sun muita, kannattaa oikeesti käydä läpi se kaupan pakastin :) Ja plussaa vielä siitä että ne säilyy TOSI kauan, että niitä voi pitää vaikka siltä varalta pakkasessa jos tulee tosi kiire tai ei muuten vaan jaksa väsätä mitään ihmeellistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Vielä en ehtinyt perehtyä niihin tuoteselosteisiin, mutta itekin oon ollut siinä ymmärryksessä että ne on ehdottomasti parempia kuin kylmähyllyn valmisruuat. :) Myös maultaan. Pitää testailla ens viikolla! Joku tollanen kanaa sisältävä versio vois maistuu mulle, eikä just mätäne jääkaappiin vaikkei heti tuliskaan syötyä. Miten oon voinutkin elää tällaisessa pimennossa tähän asti? :D

      Poista
  2. En tajua miks esim. Suomen maitotuotteita valmistavat tehtaat ei saa niitä sokereita pois jogurteista yms. Sitten valitetaan kun lapset lihoaa, vaikkei tietänkään syyllinen ole yksin se jogurtti, mutta sillä vois edesauttaa sokeritonta tai vähäsokerista ruokavalioo. Lapset ja miksei aikuisetkin syö usein välipaloiksi jogurttia. Korvaisivat vaikka stevialla. Olen puhunut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Valiollakin on jotain jogurttia, jossa on -30 % vähemmän lisättyä sokeria, enkä mä ainakaan huomaa maussa mitään poikkeavaa muihin nähden. Eli ihan hyvin vois karsia sitä sokeria edes tuon verran! Ei mun mielestä kaikkien jogurttien tarvis olla niin kauheen makeita ylipäänsä (ja tykkäänkin mm. turkkilaisesta jogurtista). Googlettelin ja näköjään ainakin Ingmanilla on jo stevialla makeutettua jogurttia. Mut on siinäkin sokeria, ylläri. :)

      Poista
    2. Jättäisivät kokonaan pois sen sokerin. On ne stevialla makeutetut limsatkin hyvänmakuisia ja makeita niin eiköhän ne jogurtistakin sais hyviä ilman sitä sokeria.

      Poista
    3. Niinpä. Toivottavasti sekin päivä vielä nähdään. :)

      Poista
  3. Hienoa, eiks oo aika hienoa huomata että painonhallintavaihe ei ainakaan tule tuottamaan sulle ongelmia! :) Kyllä nuo jutut kummasti jää selkärankaan ja kummittelevat juuri silloin kun päättää antaa itselleen vapaat kädet :) Mutta se on vaan hyvä mitä suuremmissa ääriolosuhteissa hallitsee syömisen, etenkin annoskoot ja sen ei-ähkyyn mättämisen :) Ja tosiaan tuo että istumisen sijaan liikkuu, pelastaa kyllä paljon! :) On se kumma kun sekin on aina ollut niin "vaikeeta" kun kuitenkin liikkumalla säännöllisesti saa kyllä aika monet sadat kalorit anteeksi :)

    P.S Jos kiinnostaa niin luo ihmeessä tunnarit Heiaheiaan ja heitä kaveripyynnöllä! :) Ainakin ite totesin sen tosi motivoivaksi tavaksi kerätä liikunta tunteja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon kyllä positiivisesti yllättynyt, että paino pyörii edelleen aika samoissa ja se kamala 75 kg on pysytellyt kaukana. :) Ihan varmana liikunnalla on iso vaikutus, sen verran oon tässä viime aikoina kuitenkin syönyt, että sohvalla maatessa olis kyllä kiloja tullut takaisin. Silti pitää nyt kyllä tsempata jatkossa, ettei paino pääse nousemaan vaan lähtisi pikkuhiljaa taas laskuun.

      Sait ylipuhuttua, loin tunnukset ja jätin sulle kaveripyynnön. :) Kokeilen ainakin, katsotaan innostunko enemmänkin käyttämään!

      Poista
    2. Kyllä siinä vaan joku juju on että aina sitä onnistuu edes ruokien tai liikunnan kanssa, jos ei molemmissa kerrallaan, mutta hyvä niin! :) Välillä voi sitten pitää pelkkiä liikunnalla kiinteytymisjaksoja ja sitten taas kiristellä ruuan kanssa :)

      Jei, kiva juttu, pääset seuraamaan mun koulumatkoja :D ;) No, mitä suurempi sosiaalinen paine tuonne kohta tulee niin sitä suuremmalla syyllä sitä tulee sitten liikuttuakin joskus ;)

      Poista
    3. Näköjään!

      Joo, toivotaan ainakin. :D Pitää tutustua tuohon paremmin huomenna. :)

      Poista
  4. Hei! Löysin blogisi vasta! Hienoa tulosta. Motivoi minuakin tällä hivenen takkuisellakin alkutaipaleella.. Bmi noin samoissa, kun sulla projektin alussa. Ehkäpä minäkin edistyn vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, tervetuloa! :) Edistyt ihan taatusti, jos jopa minä onnistuin saamaan painoa pois..kunnes jumahdin, heh. Mutta tästä jatketaan, tsemppiä sinne!

      Poista
  5. Joo itekki maistoin tänään tota kyseistä rahkaa ja hyi helvata, ei sitten maistunut yhtään! :D Jaa sokeriaki siin on runsaasti, no eipä ainakaa mausta semmosta erottanu, muutenki oli "oksennuksen" makusta omasta mielestäni (ja ite siis tykkään yleensä rahkasta kovasti!) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo, enpä ole mäkään sen jälkeen enää ostannut enkä osta. :D Tosiaan ei mitään hääppöstä, mut silti täynnä sokeria.. mielenkiintosta. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)