torstai 11. heinäkuuta 2013

Näin laihdutan

Tässä hiukan suunnitelmaa, että miten aion saada painoni putoamaan.

Olen tosiaan elänyt pääsääntöisesti sokerilla todella kauan. En ole pitkään aikaan laittanut kunnolla ruokaa. Niinpä ensimmäinen askel on se, että alan vähentää sokeria ja lisätä kunnollisen ruuan osuutta. Vedenjuontiakin pitäisi lisätä. Vielä tässä vaiheessa ruuan laadulla ei ole niinkään väliä, mieluiten tietysti jotain muuta kuin einestä tai roskaruokaa.

Kun lopulta olen saanut sokerin pois päivän syömisistä ja kärsinyt vieroitusoireet, on aika kiinnittää huomiota syömäni ruuan laatuun ja määrään. Viimeistään tässä kohtaa karsitaan einekset ja roskaruoka sekä santsilautaset, jos näitä ruokavaliossa esiintyy.

Sitten kun olen siinä vaiheessa, että syöminen on aika normaalia, tulee se laihdutusvaihe. Tiedän, ei ehkä fiksua. "Tekisit mieluummin elämäntapamuutoksen." Mä vaan oon sellaisessa ylipainoisen ihmisen noidankehässä, että haluan laihduttamalla löytää oikotien sieltä pois asap. Laihduttamisen jälkeen alan sitten harjoitella sitä elämäntapaa.

Olen sopinut itseni kanssa, että tämä on viimeinen kerta, kun alan laihdutuskuurille. Jos sössin tämänkin, eli syön kilot takaisin, en enää laihduta vaan sitten se on se kuuluisa, trendikäs elämätapamuutos, jonka on tapahduttava.

Laihdutusmetodina ei ole kalorilaskenta tai karppaus, joissa syömisistä, kaloreista ja makroista pitäisi pitää tarkkaa kirjaa. Ei, sitten menee pieleen ennemmin tai myöhemmin. Kokeiltu on. Tietoa löytyy jo niin paljon, että osaan kyllä tehdä tässä kohtaa jo fiksuja valintoja ilmankin. En kuitenkaan aio mennä täysin fiilispohjalta, vaikka se fiksua olisikin. Aion mennä Fitfarmin ohjeilla, joilla aiemmin pudotin 10 kg n. 10 viikossa. Se meni hyvin. Sain syödä hyvää, puhdasta ruokaa ja aika paljonkin, treenasin salilla ja kävin kävelyllä. Tuloksia tuli silmissä ja paino putosi. Sitä haluan nytkin.

weheartit.com


Tällä kertaa vain pienin muutoksin. En aio mennä pilkun tarkkaan. Kotona syödessä aion noudattaa hommaa tarkasti ja ehkä punnitsen annokset, mutta jos olen esim. kaverin kanssa kaupungilla tai perheen luona kylässä, en tee asiasta numeroa, vaan syön, mitä saatavilla on. Silloin vain yritän tehdä fiksuja valintoja, jotta painonpudotus ei hidastuisi liikaa. Liikunnan puolesta yritän noudattaa ohjeita, mutta voin tehdä muutakin liikuntaa tai voin tehdä vähemmänkin. Ei liikaa stressiä tästäkään. Laihdutanhan viimeistä kertaa, joten ei se ole niin tarkkaa, että tippuuko se paino viikossa 700 g vai 500 g.

Kun laihdutus alkaa, mulla on varasuunnitelma hätätilanteiden varalle. Viimeksi laihdutus katkesi ja lihominen alkoi, kun ruoka-aineita vain vähennettiin ja vähennettiin dieetin edetessä. Mulla oli hirveä energianpuutos, joka tunnetusti altistaa ahmimiselle. Ja niin mulle kävi. 10 viikkoa kuria ja järjestystä. Eräs päivä töissä, ilman kunnon aamiaista, minua heikotti ja olin aivan voimaton. Sorruin ottamaan muutaman esillä olevan mansikan. Ja sitten irtokarkkeja. Olo parani heti. Vahinko ei olisi ollut suuri, mutta siitä lähti ahmimisputki, jota en sen koommin ole saanut kuriin. Jepjep. Tällä kertaa, muiden lievennysten lisäksi päätin, että jos vastaava heikotus tulee, saan syödä ison annoksen kunnon ruokaa. Esimerkiksi simppeliä makaroni-jauheliha-ketsuppi-lemppariani tai vaikka perunamuusia ja kalaa/lihapullia. Tarpeeksi hiilaria ja energiaa. Lisäksi tällä kertaa en aio vähentää hiilareita dieetin edetessä niin kuin ohjeessa sanotaan, vaan menen alkuperäsillä ohjeilla loppuun asti. Enhän ole millään kisadieetillä.

Mitä blogiin tulee, tarkoitukseni on käydä vaa'alla 2-4 krt/kk ja ottaa vartalokuvat 1-2 krt/kk. Se riittää. Muuten elämä alkaa pyöriä vain niiden numeroiden ympärillä jatkuvasti, ja siinä kohtaa mennään metsään. En edes aio pitää vaakaa kotonani, jotta kiusausta ei tule.

4 kommenttia:

 1. Kun kokaat ruokaa niin kannattaa aina käyttää tuoretta lihaa ei mitään marinaadissa uitettua.. Todella monessa tuotteessa on lisättyä sokeria. Itse hämmästyin tästä kun lopetin kokonaan sokerin syömisen, nykyään kyllä tulee taas syötyä tuotteita jotka sisältää sokeria, mutta silti suosin aina tuotteista joissa ei ole sokeria. :) Onnea matkalle ja jään stalkkaamaan matkaasi ja kannustan taka-alalta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, yleensä käytänkin marinoimattomia. :) Mutta en ole tämän suhteen liian niuho, vaan kyllä voin ajatella syöväni esimerkiksi marinoitua broileria tai grillipihviä, jos vielä tulee grillailtua. Kiitos! :)

   Poista
 2. Tarinasi kuulostaa niin tutulta. Anna pikkusormi se vie koko käden! Pienin askelein aloitan minäkin nyt taas sen viimeisen kerran. Jään lukemaan blogiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin.. Hyvä päätös, laihdutaan samaa matkaa! Tervetuloa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)