keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Päivän ruuat ja kauppakuitti

Myöhemmin aion tosiaan avata hiukan enemmän sitä, että miten aion laihduttaa, mutta tässä aiheesta nyt jotain lyhyesti. Eli oon elänyt pääasiassa sokerilla todella kauan, mikä on aivan sairasta.. todella sairasta. Ensimmäinen askel tässä mun projektissa onkin sokerista vieroittuminen. En siis heti ala syödä pelkkää salaattia, vaan järjestys on tämä:
1. Sokeri pois ja ruokaa tilalle. Saan syödä niin paljon kuin haluan, kunhan se on jokseenkin normaalia ruokaa. Ja pitää maistua hyvältä!
2. Ruuan asteittainen terveellistäminen ja annoskoon pienentäminen.
3. Terveellinen "laihdutusruoka" ja tuloksellinen laihduttaminen.

Ohessa pitäisi ylittää hurja "sadan vuoden jälkeen salille" -kynnys ja alkaa muutenkin lisätä liikuntaa.

Mutta nyt aluksi pehmeä lasku sokerimaasta oikean ruuan pariin pitkästä aikaa.

Viimeaikoina oon elänyt päiväni syömällä esimerkiksi ison karkkipussin, suklaalevyn, jäätelöä suoraan purkista, jonkin valmisruuan sekä juomalla ison pullon limsaa tai kivennäisvettä. Oksettaa ajatuskin, niin täynnä sitä sokeria olen. Silti en ole voinut olla syömättä.

Tämän päivän ruokalista näyttää tältä:

Mannafrutti herättyäni
Parin tunnin päästä kulhollinen makaronia ja ketsuppia
Illalla laukusta löytynyt karkkipussin jämä (ehkä 100 g)
Myöhemmin vielä valmisruoka-ateria ja 200 g turkinpippuria.
Vettä noin litran verran.

Paljon parempi jo kuin eilinen. Huomisen tavoitteena vähemmän sokeria, enemmän vettä ja oikeaa ruokaa. Mielellään ei einestä ollenkaan tai ainakin mahdollisimman vähän. Makaroni ja ketsuppi ei myöskään ole oikeaa ruokaa...

Loppuun laitan vielä ruokaostokseni, näitä alan sitten syömään huomisesta alkaen. Olen aiemminkin päättänyt aloittaa laihduttamisen ja ostanut kaapin täyteen sitä salaattia, rahkaa ja raejuustoa monella kymmenellä eurolla. Yllättäen sinne kaappiin ovat saaneetkin jäädä mätänemään. Tällä kertaa ostin juttuja, joista pidän, ja jotka eivät ole liian vaikeita valmistaa vielä tässä vaiheessa, kun olen tottunut olemaan tekemättä ruokaa.

Omenatäysmehu
Rasvaton maito
Kanaa cordon bleu -pakaste
Oltermanni kermajuusto 17 %
Sika-nautajauheliha
Kaksi pussia kruunusekoitus-pakastevihanneksia
Kaksi kurkkua
500 g purkki turkkilaista jogurttia
Persikoita
Pieniä graham-lihapiirakoita
Jälkiuuniruispaloja
Chilitonnikalaa
Tonnikala meksikolaiset vihannekset
Ohut kalkkunaleike
Kananmunia
Miniluumutomaattia
Rasia rasvatonta raejuustoa

Eiköhän noista jotain hyvää saa aikaiseksi! :) Katsotaan meneekö huominen vielä kokonaan ilman karkkia tai muuta täysin sokeripitoista, vai sorrunko. Jos syön karkkia niin sitten syön, kunhan sitä menee vähemmän kuin mitä tänään (yht. 300 g).

weheartit.com




2 kommenttia:

  1. tykkäätkö omenoista?porkkanasta?vesimelonista?ananaksesta? kun tekee mieli karkkia jne, niin kantsii joskus yrittää syödä siinä vaiheessa jotain hedelmäa tai vihannesta. banaani tai viinirypälekin käy, mutta ymmärtääkseni nuo edellämainitut ovat "pienempi paha" (ei niin sokerisia tms). lisäksi vesimeloni ja ananas poistaa nesteitä!

    paprikaa leivälle myös ja jauhelihasörsseleihin jos tykkää. salaattiakin jos joku kerta vääntää niin mielestäni maistuu paremmalle, kun heittää oliiviöljyä vähän päälle (salaatinlehtihän maistuu itsessään mielestäni ei-millekään+pahville):-)

    mutta musta on saavutus, jos onnistuu olemaan ostamatta minkään sortin karkkia ja herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kyllä. Paljonkin. :) Niin kuin kaikesta terveellisestä. Valitettavasti se ei vain toimi siinä kohtaa, kun tarvitsen sokeria. :( Siinä ei oikein järki auta. Voin niitä syödä ja haluankin, mutta korvikeena ei mene, yritetty on. :/ Kiitos muuten sähköpostista, vastailen kun kerkeän!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)