maanantai 29. heinäkuuta 2013

Edullista ja kevyttä: kaalikeitto

Opiskelija ja terveellinen laihduttaminen on välillä vähän hankala yhtälö. Valintojen maailma... Kaalikeitto on kuitenkin aika edullista, mutta terveellistä, kevyttä ja tosi hyvää! :)

Tänään valmistin pariksi päiväksi jauheliha-kaalikeittoa hiukan soveltamallani reseptillä, mulle tästä tuli neljä lautasellista valmista keittoa.

Tarvitset:
varhaiskaali
porkkanoita tai keittojuureksia
sipuli
400 g naudan jauheliha (10 %)
maustepippuria
suolaa
meiramia
2 lihaliemikuutiota
vettä

1. Suikaloi kaali ja heitä kattilaan. Itse laitoin porkkanatkin sekaan jo tässä vaiheessa, mutta ne voisi olla parempi lisätä vasta keittoajan loppuvaiheessa.



2. Silppua sipuli ja kuullota se oliiviöljyssä. Ruskista jauheliha samalla pannulla ja mausta suolalla ja maustepippurilla. Mulla ei ollut maustepippuria, joten laitoin sitten hiukan rouhittua mustapippuria sen sijaan. :D


3. Sekoita rehut ja liha. Lisää sen verran vettä, että kaalit peittyvät. Veden voi kaataa samalla pannulla, jolla paistoi jauhelihan. :) Murusta sekaan pari lihaliemikuutiota. Sekoita. Anna kypsyä hiljalleen noin tunnin ajan välillä sekoittaen. Keittojuurekset tai porkkanat kannattaa laittaa sekaan vasta loppuvaiheessa, kuin myös meirami.

Mulla ei ollut niin jättiläismäistä kattilaa, että kaikki olisi mahtunut yhteen, joten jouduin laittamaan keiton kahteen kattilaan. Silti kaali pursui kattiloista, eikä vesi aluksi peittänyt niitä. Kaali kuitenkin pehmeni nopeasti, jolloin keitto mahtui kiltisti kattilaan. Kiehumisen kanssa vaan sai aluksi olla tarkkana. :)



Mä en sit ole mikään kokki (kaikkea muuta), joten kannattaa soveltaa, jos tulee omia ideoita. Tosi hyvää on kyllä näinkin!


6 kommenttia:

  1. Nam, nam! Kaalikeitto on kyllä tosi hyvää, nyt alko munki tehä mieli, ku en oo tosi pitkään aikaan syöny sitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli tosi pitkä tauko kaalikeitosta, joten kylläpä maistui tosi hyvältä taas! :)

      Poista
  2. Nam ! Olen varmaan kaksi viikkoa miettinyt, että pitäisi tehdä kaalikeittoa! Jospa saisin nyt otettua niskasta kiinni ja tekisin sen :P Leikin nyt vähän kukkahattutätiä kun sanon, että kannattaa miettii tota liemikuutioiden käyttöö, siinä on hirveesti suolaa. Jatka samaan malliin, tekstejäsi on kiva lukee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! :D Heh ei mitään, katsoinkin läpi liemikuutioiden arvot mut mulle suola on jees, koska en saa sitä tällä hetkellä piilona mistään. Eli mun pitää huolehtia siitä, että sitä tulee tarpeeks, noin 5 grammaa lisättyä suolaa päivässä. En tiedä sainko tänään tosin sitäkään, kun suurin osa liemestä jäi kattilan pohjalle ja päätyi viemäriin. :P

      Kiitos, kiva kuulla! :)

      Poista
    2. Hahaha mulle taas on jopa suositeltu tavallista runsaampaa suolankäyttöä liian matalan verenpaineen takia... :D :D

      Poista
    3. Vastoin kaikkia yleisiä suosituksia. :D niin se on tämäkin joskus yksilöllistä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)